• radioemisija_resize

  Istaknuto | Vijesti

  MIRKO DUSPARA

  Gradonačelnik i ovog tjedna u izravnoj komunikaciji s građanima u emisiji „Gradskih 60 minuta“

  Objavio: Ivica Janković / 13.09.2017 @ 15:38 - 690 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Gradonačelnik Mirko Duspara danas je gostovao u tjednoj radijskoj emisiji „Gradskih 60 minuta“ u kojoj je odgovarao na pitanja građana vezana uz njihove svakodnevne probleme na području grada.

  Građane je tako, između ostalog, zanimalo postoji li mogućnost da se saniraju ulegnuća na cestama u ulicama Leopolda Mandića i grofa Janka Draškovića, na što je gradonačelnik odgovorio da su navedene ulice svakako planirane za rekonstrukciju.

  Građani su iznijeli i svoje pritužbe na veliku brzinu vožnje automobila na cesti prema Poloju, kao i neprimjerenu vožnju biciklima po pješačkoj stazi u Osječkoj ulici. Nekoliko pitanja odnosilo se i na stanove za mlade obitelji pa je tom prilikom gradonačelnik objasnio da će uskoro biti objavljeni natječaji, a stanovi bi mogli biti spremni za useljenje do kraja tekuće godine.

  U emisiji je bilo riječi i o novoizgrađenom azilu za životinje, a gradonačelnik je naglasio da su dovršeni radovi na izgradnji dva bloka za smještaj pasa, svaki površine oko 115 m2, te da je u tijeku nabava kancelarijskog kontejnera za potrebe djelatnika, nakon čega će azil biti otvoren.

  Slušatelje je zanimalo i kada će biti provedena kanalizacija u brdskim dijelovima grada. Kako je istaknuo gradonačelnik, provođenje kanalizacijske i vodovodne mreže u brdskim dijelovima grada jedan od njegovih prioriteta, a upravo se iz tog razloga još tijekom prošle godine započelo s realizacijom projekta pod nazivom „Brodsko Brdo 2“. Ovim projektom predviđeni su radovi na izgradnji vodoopskrbe u zoni Brodskog Brda, odnosno opskrbe pitkom vodom stanovništva brdskog dijela grada te rekonstrukcije dijelova sustava vodoopskrbe i odvodnje.

  Izravna komunikacija je najbolji način brzog i učinkovitog rješavanja problema s kojima se građani svakodnevno susreću, a sva postavljena pitanja su odmah nakon radio emisije proslijeđena u nadležne gradske upravne odjele na rješavanje.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa