SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Hrvatskom se širi prevara oko povrata poreza

SB Online | Hrvatskom se širi prevara oko povrata poreza SB Online | Hrvatskom se širi prevara oko povrata poreza

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Index
FOTO: čitatelj Indexa

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

IZ POREZNE uprave upozorili su da se aktualizacijom povrata poreza bilježe brojni pokušaji prevara kolanjem phishing poruka u kojima se pošiljatelj lažno predstavlja kao Porezna uprava.

"Apeliramo na sve obveznike da pozorno čitaju poruke koje im pristižu i ne daju nikakve dodatne podatke bez konzultacije s Poreznom upravom o istinitosti poruke", ističu iz Porezne uprave. 

Napominju i da lažne poruke najčešće sadrže gramatičke pogreške i često upućuju na QR kod uz jednokratnu lozinku, a neophodno je obratiti pozornost na domenu s koje poruke stižu. Jedina službena domena Porezne uprave je @porezna-uprava.hr i ne sadrži dodatne znakove ni slova kao što je slučaj kod lažnih poruka (npr. @porezna-uprava.cnvelsalvador.com), navode. 

Podsjetimo, isplata povrata poreza na dohodak građanima počinje 2. svibnja, dok su obavijest o privremenim poreznim rješenjima o povratu poreza na dohodak za 2023. građani počeli dobivati od 22. travnja u svoje korisničke pretince u sustav eGrađani, a Porezna uprava će tijekom svibnja započeti s dostavom rješenja poštom na adrese prebivališta ili uobičajenog boravišta.

Izvor:www.index.hr
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: