SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

POZNATI SVI DOBITNICI: Pogledajte tko je počasni građanin Slavonskog Broda

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | POZNATI SVI DOBITNICI: Pogledajte tko je počasni građanin Slavonskog Broda SB Online | POZNATI SVI DOBITNICI: Pogledajte tko je počasni građanin Slavonskog Broda

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda gradske vijećnice i vijećnici izglasali su Prijedloge za dodjelu javnih priznanja i nagrada Grada Slavonskog Broda u 2024. godini. Javna priznanja i nagrade bit će dodijeljene laureatima na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom proslave Dana grada Slavonskog Broda 16. svibnja 2024. godine.
Dobitnici javnih priznanja i nagrada su sljedeći:
POVELJA POČASNE GRAĐANKE GRADA SLAVONSKOG BRODAdodjeljuje se:
IVANI BRLIĆ MAŽURANIĆ (posthumno)Iskazujući poštovanje i zahvalnost, povodom 150. obljetnice rođenja velike hrvatske i svjetske književnice, dječje spisateljice čija je bogata ostavština nepresušan izvor nadahnuća i nedjeljivi dio povijesne i kulturne baštine Slavonskog Broda kao prepoznatljivog mjesta književne umjetnosti, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.
ZLATNA ČAPLJA – NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO dodjeljuje se:
mr. art. JOSIPU JERKOVIĆU (posthumno)Iskazujući zahvalnost i poštovanje sveučilišnom profesoru, dirigentu i glazbenom piscu za iznimna ostvarenja te značajnu ostavštinu zborske umjetnosti kao jedinstvenog izričaja i vrijednog doprinosa u prepoznatljivosti društvenog i kulturnog života na ponos građana i grada Slavonskog Broda.
GRB GRADA SLAVONSKOG BRODA dodijeljuje se:
NIKOLI VEOČIĆUza iznimno zalaganje na podizanju gospodarskog ugleda tvrtke Đuro Đaković – Alatnica te ostvarene uspješne rezultate proizvodnog programa vojne namjene, na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.OBRTNIČKOJ OBITELJI MAJIĆza dugogodišnji izniman doprinos u promicanju obrtništva i tradicije stvaralaštva, kreativnosti i samostalnog djelovanja te prepoznatljivu kvalitetu proizvoda kojom doprinose ugledu grada Slavonskog Broda.
"BRODSKOM KOLU"Kako bi zahvalili na 60 godina kontinuiranog postojanja, njegovanja i promicanja izvorne slavonske tradicijske kulturne baštine kao i vrijednog doprinosa u prepoznatljivosti jedinstvenog folklornog izričaja, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.
GLAZBENOJ ŠKOLI SLAVONSKI BRODKako bi zahvalili na 70 godina neprekidnog postojanja, aktivnog uspješnog djelovanja, stalnog profesionalnog razvoja i napredovanja izuzetno vrijedne obrazovne i kulturne ustanove, nezaobilazne u društvenom i javnom životu, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.
ŠIMUNU BUZOVUIskazujući zahvalnost za dugogodišnje djelovanje, dobrotvorni i humanitarni rad, entuzijazam i nesebično pružanje potpore te iznimno zalaganje u organizaciji i promociji sportskih aktivnosti, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.
ŠTIT BERISLAVIĆA dodijeljuje se:
DRAŽENU KASUNUKako bi zahvalili najpoznatijem radijskom glasu, za dugogodišnji izuzetan doprinos u kreiranju medijskog sadržaja, za svakodnevno informiranje građana, entuzijazam, nesebično zalaganje i vrijedan doprinos u razvoju medijske scene i uključivanja mladih u društveni život, kojim ostavlja neizbrisiv trag, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.
JADRANKI VUZEM PLIČANIĆIskazujući zahvalnost vrsnoj sportašici na izuzetnim sportskim dostignućima, značajnom doprinosu u promicanju i trajnoj baštini kajak-kanu sporta te ljubavi i neraskidivoj vezi, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.
MARIJU VUJIĆU za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, promicanju istine, dugogodišnje nesebično zalaganje i pomoć te humanitarno djelovanje u mirnodopskom vremenu, na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.
ZDENKU HORVATUIskazujući zahvalnost za dugogodišnje djelovanje, iznimno zalaganje u odgoju brojnih generacija karate natjecatelja s visoko rangiranim dostignućima te značajne rezultate u području sporta i drugih djelatnosti na dobrobit grada i građana Slavonskog Broda.
PLANINARSKOM DRUŠTVU "DILJ GORA"Kako bi zahvalili za 100 godina postojanja i nesebičnog djelovanja na očuvanju tradicije planinarstva, iskazanog svesrdnog zalaganja dosljedno štiteći okoliš te entuzijazma i trajnog prijateljstva s prirodom na ponos građana i grada Slavonskog Broda.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.