SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

SB Online | Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“ SB Online | Započeo međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Međunarodni znanstveni skup „Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju“ organiziran je u sklopu 150. godine rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Znanstveni skup traje dva dana, 18. i 20. travnja, a na njemu će se predstaviti 108 izlagača s više od 80 znanstvenih radova. Osim iz Hrvatske, predstavit će se gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore, Austrije, Italije, Slovenije i Poljske. Organizator je ovoga simpozija Sveučilište u Slavonskom Brodu, a suorganizatori su Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Fakultet hrvatskih studija, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonija, Baranja i Srijem, Matica hrvatska, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofski fakultet u Zagrebu, Društvo hrvatskih književnika te Nacionalna i sveučilišna knjižnica.

Otvorenje skupa sadržavao je bogat glazbeni i dramski program. Teodoro Darko Mažuranić, pranećak Ivane Brlić-Mažuranić s ponosom se obratio publici, a profesorima je, uz ostale uvažene govornike, uspjeh poželio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda Ivan Holik.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: