SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

10 obitelji zaprimilo je danas vrijednu opremu za novorođenčad

SB Online | 10 obitelji zaprimilo je danas vrijednu opremu za novorođenčad SB Online | 10 obitelji zaprimilo je danas vrijednu opremu za novorođenčad

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

I danas je deset brodskih obitelji zaprimilo opremu za novorođenčad vrijednu 700,00 eura. Opremu koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode te igračke prilagođene novorođenačkoj dobi uručila je u ime Grada Slavonskog Broda Iris Janjić. 

Osim opreme, svi roditelji nakon rođenja djeteta ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade koje od 2024. godine iznose: 600 eura za prvo dijete, 800 eura za drugo te 1000 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo i na božićnicu u iznosu od 100 eura. Oni roditelji koji već posjeduju dio opreme ili su u financijskoj mogućnosti kupiti opremu iznad vrijednosti koju Grad osigurava, mogu ostvariti novčanu pomoć kojom se nadopunjava ono što novorođenčetu nedostaje, a iznosi 132,72 eura.

Grad Slavonski Brod ovu pronatalitetnu mjeru uveo je 2018. godine kao prvi na razini Republike Hrvatske te ju do danas aktivno provodi. Svi budući roditelji koji ostvaruju pravo na ovu mjeru, a još ga uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti. 

Oprema za prvorođeno dijete
Jednokratna novčana naknada
Ispunjene obrasce zahtjeva, uz ostalu potrebnu dokumentaciju, navedenu na poveznicama iznad teksta, potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr, a za sve dodatne informacije zainteresirani se budući roditelji mogu obratiti u Gradsku upravu pozivom na telefonski broj 035/217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: