SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uvjeti korištenja

Temeljne odredbe

1. Nakladnik portala SB Online - tvrtka Javnost info d.o.o., Josipa Jurja Strossmayera 341, Osijek OIB: 81868746905 (u nastavku teksta: Nakladnik) i Korisnik (svaka osoba koja pristupi stranicama na domeni https://sbonline.net ) sklapaju ovaj ugovor pod nazivom Uvjeti korištenja stranica SB Online (skraćeno: Uvjeti korištenja). Ovdje se definiraju prava i obveze obje strane.

2. Svaki korisnik dužan je u cijelosti pročitati ove Uvjete korištenja. Ako se ne slaže s njima, treba odmah napustiti ove stranice. Korisnik koji nastavi koristiti portal SB Online, smatra se da je pročitao, razumio i prihvatio ove Uvjete korištenja u cijelosti.

3. Sadržaj portala SB Online sastoji se od četiri dijela: vlastiti autorski sadržaj (koji kreiraju novinari i urednici portala), sadržaj prenesen iz drugih medija, sadržaj koji kreiraju naši partneri i sadržaj koji kreiraju korisnici.

4. Redakcija portala SB Online (kreatori i prenositelji sadržaja na stranicama na domeni https://sbonline.net ) objavljuje sadržaj u dobroj vjeri. Zabranjeno je korištenje bilo kojeg dijela ili sadržaja portala SB Online u nezakonite svrhe.

Odgovornost za sadržaj

5. Sadržaj koji prenosimo iz drugih medija, prenosimo uz dozvolu i u dobroj vjeri s namjerom što boljeg i točnijeg informiranja naših čitatelja. Nakladnik i uredništvo portala SB Online vjeruju u dobre namjere kolega od kojih prenosimo vijesti i u točnost prenesenih informacija, tako da Nakladnik ne može biti smatran odgovornim za sadržaj koji nije kreirao.

6. Sadržaj koji kreiraju naši partneri - a to su prvenstveno Google i Midas - služi za prilagođeni prikaz oglasa. Oglasi služe za financiranje rada ovog portala i zato je nužan pristanak Korisnika na kolačiće i druge tehnologije koje koriste naši partneri za oglašavanje.

7. Pravila privatnosti su sastavni dio ovog Ugovora i svaki Korisnik ih je dužan pročitati. Ako se Korisnik ne slaže s Pravilima privatnosti SB Online portala i našeg partnera Googlea (pročitajte Pravila privatnosti portala SB Online, Googleovu Politiku privatnosti i Uvjete pružanja usluge), onda treba napustiti ove stranice.

Pravila komentiranja

8. Korisnici mogu komentirati sadržaj portala i vijesti na dva načina: na našoj službenoj Facebook stranici (ako su registrirani korisnici Facebooka) i direktno na portalu. Za komentiranje na portalu potrebno je ispuniti formular za registraciju u kojem nam Korisnik ustupa neke osobne podatke, poput imena i e-mail adrese.

9. Komentari korisnika izražavaju mišljenje i stavove svakog korisnika ponaosob. Nakladnik, uredništvo i zaposlenici portala ne mogu se smatrati odgovornim za izneseno u komentarima. Za komentare odgovara autor komentara, odnosno korisnik.

10. SB Online podupire slobodu izražavanja mišljenja u okvirima zakona i propisa Republike Hrvatske. Zabranjeno je vrijeđanje, pozivi na nasilje, prijetnje, diskriminacija, širenje mržnje i ostalo što nije u skladu sa zakonom. Komentari s potencijalno nezakonitim sadržajem bit će obrisani čim ih uočimo, a njihovi autori prijavljeni nadležnoj službi. Pritom valja naglasiti da Nakladnik i uredništvo portala SB Online ne može uvijek uočiti svaki komentar pa pozivamo korisnike koji uoče potencijalno nezakonit komentar da nam odmah jave na adresu: sbonline@sbonline.net.

11. Radi kvalitete sadržaja i što boljeg korisničkog iskustva, u komentarima je zabranjeno spammanje.

12. Nakladnik zadržava pravo brisanja potencijalno nezakonitog ili štetnog sadržaja koje unose korisnici bez prethodnog upozorenja jer se smatra da je svaki korisnik pročitao, razumio i prihvatio ove Uvjete korištenja.

Autorska prava

13. Nositelji autorskih prava tekstova i fotografija na portalu SB Online su njegovi autori. To su u većini slučajeva novinari i/ili urednici portala SB Online. U nekim slučajevima riječ je o tekstovima i/ili fotografijama prenesenim iz drugih medija, kada je to jasno na portalu naznačeno. SB Online poštuje autorska prava autora svakog sadržaja objavljenog na ovim stranicama.

14. Sadržaj koji kreiraju autori na portalu SB Online dozvoljeno je prenositi bez prethodnog upita, uz obavezno navođenje izvora i, ako je riječ o prijenosu na internetskim medijima, onda i poveznice za originalni sadržaj.

15. Sadržaj koji portal prenosi iz drugih medija prenesen je uglavnom uz prethodnu dozvolu autora odnosno nositelja autorskih prava. U iznimnim slučajevima, zbog aktualnosti informiranja, sadržaj je prenesen bez prethodne dozvole radi javnog interesa i informiranja. Ako smatrate da su na ovom portalu prekršena Vaša autorska prava, to nije učinjeno namjerno ili u lošoj vjeri. Javite nam se na e-mail: sbonline@sbonline.net i pogreška će biti ispravljena.

Završne odredbe

16. Nakladnik ima pravo izmijeniti ove Uvjete korištenja u bilo kojem trenutku. O svim bitnijim promjenama korisnici će biti obaviješteni preko naslovnice Portala. Svejedno, Korisnik je dužan povremeno pratiti i provjeravati ove Uvjete korištenja.

9. srpnja 2023.