• zaklada-ana_rukavina1

  Istaknuto | Kultura | Vijesti

  Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akcije upisa u Hrvatski registar u Požegi i Novoj Gradiški

  Objavio: sbonline  / 13.03.2018 @ 10:06 - 309 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • U četvrtak, 15. ožujka, Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška u Novoj Gradiški te Radiom Vallis Aurea u Požegi održati dvije akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

  Akcija u Novoj Gradiški održat će se u Pučkom otvorenom učilištu “Matija Antun Relković” (Relkovićeva 4) od 9 do 11 sati, a u Požegi od 14 do 16 sati u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ (Ul. Antuna Kanižlića 14A).

  Ove akcije održat će se na inicijativu Hrvatske lige protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška i Radija Vallis Aurea Požega kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

  Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

  Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 59.120 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 87 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa