• unnamed

  Istaknuto | Sport | Vijesti

  Brodski KBK Omega odličan na Europskom kupu u Karlovcu

  Objavio: Ivica Janković / 14.02.2017 @ 16:04 - 2.571 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Od 10.-12. veljače održan je Europski Kup u Karlovcu. Nastupilo je 2060 natjecatelja, 187 klubova iz 28 zemalja.

  Kbk Omega je nastupila subotom u Point fightingu sa četiri natjecatelja : Roko Ribarić, Leon Žajgar, Ivan Jerković i Petar Marijić. Nažalost niti jedan nije uspio osvojiti medalju ali su dobili jedno veliko iskustvo boreći se sa vrlo kvalitetnim borcima.

  Nedjeljom ekipa nastupa u light contactu i ostvaruje zavidan rezultat,sa 5 natjecatelja osvojeno je četiri medalje, jedna zlatna, dvije srebrne i jedna brončana. Uspjeh je tim veći jer su seniori imali svoje prve borbe u 20,30 sati a juniori tek oko 23,30 sati.

  KRISTIJAN  KATUŠIĆ – 1. mjesto -63 kg senior. Jednoglasnom odlukom pobjeđuje borca iz Austrije koji je bio dosta agresivan , puno viši. Odlično finale, i Slovenac i Kristijan pokazuju predivnu tehniku, taktiku i brzinu. Međutim Kristijan u par napada postiže vrlo kvalitetne udarce i bodovnu prednost drži do kraja i osvaja Europski Kup.

  TOMISLAV KATUŠIĆ – 2. mjesto -63 kg junior. U kategoriji 15 boraca. U prvoj borbi Talijan nije izašao na borilište. Druga borba protiv Borca iz Izraela, od početka radi pritisak te pobjeđuje prekidom u drugoj rundi. U polufinalu pobjeda nad borcem iz Hrvatske a finale gubi od Mađara.

  STJEPAN ANDRIĆ – 2. mjesto +47 kg mlađi kadet. Debitantski nastup okrunjen odličnim rezultatom. U polufinalu jednoglasna pobjeda nad Mađarskim borcem dok finale gubi od puno višljeg borca također iz Mađarske.

  NIKOLINA DEVČIĆ – 3. mjesto -37 kg mlađa kadetkinja. Pobjeda nad hrvatskom natjecateljicom u produžetku dok u polufinalu gubi od Mađarice.

  ADAM HERCOG – 4-8 mjesto -63 kg junior. Na žalost bez medalje. U prvoj borbi nadmoćno pobjeđuje borca iz Izraela dok u borbi protiv Slovenskog borca vodi 2/3 borbe i u jednoj međusobnoj izmjeni udaraca ,ala prednost odlazi na suprotnu stranu i gubi borbu.

  Ovo je najveći turnir u Hrvatskoj i ostvareni rezultat daje nam nadu da bi ovo mogla biti vrlo dobra sezona za brodske borce posebnu u light contactu.

  Uz natjecatelje išao je i naš fizioterapeut Nikola Šprajc a trenerski dio su odradili Bernard Berić i Robert Katušić.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Popularno

  Anketa