• img-20171229-wa0003

  Crna kronika | Istaknuto | Vijesti

  SLAVONSKI BROD – Oružana pljačka u poslovnici Brod-turista…

  Objavio: Ivica Janković / 29.12.2017 @ 15:32 - 10.470 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • Danas oko 15 sati u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zaprimljena je dojava o razbojništvu u turističkoj agenciji u središtu Slavonskog Broda (Trg pobjede). Nepoznata muška osoba je uz prijetnju od zaposlenika oduzela novac, te pobjegla. Brzom intervencijom policijskih službenika, u rekordnih 10-tak minuta, uhvaćena je mlađa muška osoba.

  U tijeku je kriminalističko istraživanje, te očevid kojim će policijski službenici utvrditi bitne činjenice ovog događaja. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

  Više detalja slijedi po dovršetku kriminalističkog istraživanja.

  Dodatak, 19:00 sati

  Iz razgovora s Marijem Pejićem, za SBplus portal, jednim od svjedoka pljačke koja se danas dogodila u poslovnici Brod Turista na Trgu pobjede 30 u samom središtu Slavonskog Broda, SBplus doznao je tijek događaja, a izjavu hrabrog djelatnika prenosimo u cijelosti.

  – U trenutku pljačke nalazio sam se za računalom u poslovnici Brod Turista, iza pulta i zadubljen u kalkulacije kasno sam primijetio da je netko uopće ušao u taj prostor. Jedna je kolegica smjenu napustila pet minuta prije toga, a sa mnom su bili kolegica i kolega koji su došli u svoju smjenu sat vremena prije. Kada sam podignuo glavu od računala vidio sam da pred nama stoji čovjek u kaputu s crnom kapom preko lica. Ne sjećam se točno je li viknuo: „Ovo je pljačka” ili „Dajte novac” prije nego što je kolegi dao torbu crveno-crne boje koja se nosi oko pasa s uputama da u nju stavi sav novac iz naše blagajne. Kolega je to i učinio jer je pljačkaš u rukama držao pištolj koji je uperio u nas, a mi smo držali ruke u zraku. Međutim, tijekom pljačke uspjeli smo aktivirati tihi alarm koji je obavijestio osiguranje. Nakon što je razbojnik napustio poslovnicu, bez razmišljanja sam polako krenuo za njim i vidio kako je odmah po izlasku odbacio kapu i kaput, a ispod je nosio kožnu jaknu. Dakle, bio je pripremljen na potpunu promjenu izgleda i nakon toga je izgledao kao svaki drugi građanin. Nimalo nije bio sumnjiv drugim prolaznicima. Neprimjetno sam ga pratio, a on se ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Nažalost, u trenutku kada sam ga krenuo zaskočiti, uočio me i nisam ga uspio udariti dovoljno jako, tako da je samo nakratko pokleknuo. To se dogodilo između gradilišta Hotela Park i glavne pošte. Da sam mu prišao u potpunosti s leđa, uspio bih ga onesposobiti, ali se ovako snašao i opet zgrabio pištolj koji je uperio ravno u mene nakon čega sam se povukao. U tom sam trenutku ja već vikao na ulici da se radi o pljački tako da su i ostali građani pratili njegovo kretanje i dojavljivali dalje policiji gdje je. Intervenciju policije ne mogu vam niti opisati jer je bila munjevita. Pet minuta nakon što sam ga pokušao onesposobiti, već je bio uhvaćen, a pronađeni su i pištolj i novac koje je putem odbacio. Nove kamere turističke zajednice također su uvelike pomogle jer se na njima jasno vidi da se radi o uhvaćenoj osobi tako da je on odmah priznao krivnju. – prepričao nam je buran današnji dan u centru Slavonskog Broda Mario Pejić, član uprave društva Brod Turist, koji je, nakon što je popustio prvotni šok i nestao adrenalin, shvatio kako je bila riječ o nepromišljenoj reakciji koja je po njega itekako mogla završiti kobno.

  Ipak, bez te brzoplete odluke koja je usporila pljačkaša i poljuljala mu samopouzdanje, hvatanje razbojnika bilo bi puno teže jer je zločin bio pomno isplaniran tako da je nakon izlaska iz poslovnice besramni pljačkaš u gotovo par koraka potpuno izmijenio izgled naočigled hrabrog svjedoka Pejića koji ga je slijedio.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa