• 21616435_273787196474040_7980527737712899566_n

  (Foto: Facebook, privatni album)

  Istaknuto | Vijesti

  OBITELJSKO NASILJE

  Slavonski Brod – Godinama zlostavljao suprugu…

  Objavio: Ivica Janković / 11.10.2017 @ 08:00 - 13.172 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • SLAVONSKI BROD – Potaknuta i ohrabrena javnim istupom Mare Tomašević, koja je svog supruga Alojza, prijavila za obiteljsko nasilje, mada je riječ o županu i javnoj osobi, na isti korak odlučila se medicinska sestra Marina Zukanović iz Slavonskog Broda, doznaje SBplus

  Njezin suprug, kaže Marina, nije župan, ali je liječnik pa je zato, dodaje, možda i gora činjenica da je posegnuo za obiteljskim nasiljem s kojim je, kako tvrdi, nastavio i nakon razvoda braka. Zbog toga je Marina i danas pozvala policiju u ambulantu opće medicine koju njezin bivši suprug Mihad ima u Lužanima, u kojoj i ona radi kao medicinska sestra.

  – S fizičkim nasiljem krenuo je u prvim danima braka, a nastavilo se kroz godine, no uvijek sam šutjela i trpjela što zbog sramote i vječnog pitanja što će reći okolina, a što zbog toga jer me bilo sramota i jer sam htjela sačuvati brak i ugled svoje djece – kazala je Marina, dodavši kako se zadnja kap, koja joj je prelila čašu, dogodila danas.

  – Prije godinu dana, suprug mi je prijeteći zabranio dolazak na posao. Govorio mi je kako će me ubiti ako dođem u ambulantu. U strahu da to ne učini, ostala sam kod kuće, ali bojeći se otkaza otvorila sam bolovanje. Nakon par dana što nisam dolazila na posao pozvao me da mi kaže kako mi je dao otkaz, no kako sam ja, sumnjajući u to ranije, otovorila bolovanje, nije mogao ništa učiniti. Danas sam konačno, nakon godinu dana života u ‘zatvoru’ u koji me je on preijtnjama zatvorio, ipak odlučila doći na radno mjesto. I nije prošlo kako treba. Verbalno me napao i zaprijetio mi je kako mogu raditi ovdje samo kao administrativna djelatnica. Ja sam medicinska sestra i želim raditi na svom radnom mjestu, no on mi je na to odgvorio kako ću dobiti otkaz i da sutra ne trebam dolaziti na posao. Ovo je ambulanta u zakupu, ovo je moj posao koji radim proteklih gotovo 20 godina i želim raditi i dalje, a sda sam u strahu zbog čega sam i pozvala policiju – ispričala je Marina, dodavši kako je nasilje, koje trpi posljednje tri godine, posebno izraženo.

  – Tukao me, vrijeđao, pljuvao, psovao. Trpila sam radi ugleda i želje da sačuvam obitelj, a on mi se smijao i još na sve to pronašao ljubavnicu. Nakon toga, krajem rujna ove godine, razveli smo se, da bi sada doživjela da mi prijeti otkazom – u suzama priča Marina.

  Njezin, sada već bivši, suprug nije želio pred kameru, tek, rekao je kako navode iz razgovora s njim smijemo koristiti kao njegovu izjavu. A u telefonskom razgovoru za SBplus kazao je kako on nije nasilnik, ali je potvrdio da bivšu suprugu čeka otkaz. – Može ona doći sutra na posao, ne treba se bojati. Ja nisam nasilnik, neće joj nitko ništa. Dobit će otkaz, a ako ne bude sama htjela otići pozvat ću policiju neka ju udalji – u telefonskom razgovoru kazao nam je doktor Zukanović, dodajući kako je supruga zapravo nasrtala na njega te da, kako je kazao, ona ima određenih zdravstvenih problema zbog kojih je i liječena.

  U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj potvrdili su nam kako su zaprimili prijavu. – Točno je da smo dobili dojavu na osnovu koje su naši djelatnici otišli u Lužane gdje će obaviti potrebne razgovore i utvrditi točne okolnosti zbog kojih je došlo do današnje prijave – za Sbplus kazao je Stjepan Kukura, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske, a na naš upit, dodao je kako je riječ o recidivistu, koji je od ranije poznat policiji.

  Izvor: SBplus.hr

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa