• kotar_meje11-200115

  Istaknuto | Vijesti

  Pošta od Nove godine poskupila niz usluga: pogledajte kolike su nove cijene

  Objavio: Ivica Janković / 12.01.2018 @ 11:15 - 773 pregl.

  Podjeli s prijateljima!

 • S početkom godine Hrvatska pošta korigirala je cijene usluga. Za brojne poduzetnike ali i građane koji koriste njihove usluge bilo je to iznenađenje.

  ‘Nakon dugogodišnje stagnacije cijena, a uz kontinuiran rast troškova vezanih uz dostavne procese, nužne kapitalne investicije u sortirne strojeve i gradnju novih sortirnih kapaciteta, Hrvatska pošta je od 1. siječnja 2018. korigirala cijene usluga’, rekli su tportalu uz napomenu kako slanje paketa nije poskupjelo, već samo neke dodatne usluge, piše Tportal

  Povećane su cijene za slanje dopisnica, preporučenih pošiljaka, pismenih i pošiljaka s označenom vrijednosti dok su snižene cijene dostave knjiga (tiskanica). Slanje preporučene pošiljke mase do 50 grama poskupjelo je dvije kune (s 9,50 na 11,50 kuna), a slanje vrijednosnih pošiljaka poskupljuje u dijelu cijene po masi, dok cijena po vrijednosti ostaje ista.

  Dio cijene po masi za vrijednosne pošiljke mase do 50 grama iznosi 17,50 kuna, što je povećanje od 2,50 kuna. Dopisnica poskupljuje za 30 lipa (s 2,80 na 3,10 kuna).

  ‘Ujednačavanjem cijene slanja knjiga i tiska pojeftinit će slanje knjiga od sedam do 17 posto. Cijena je korigirana i za dio dopunskih usluga, poput uručenja osobno primatelju i ponovne dostave’, dodaju u Pošti te zaključuju:

  ‘Napominjemo kako su cijene slanja pisama unutar Hrvatske i izvan nje, kao jedna od najčešće korištenih usluga, ostale nepromijenjene. Tako cijena slanja pisma unutar Hrvatske ostaje 3,1 kunu.’ Svi novi cjenici Hrvatske pošte dostupni su OVDJE.

  Facebook

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

 • Anketa