SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

5,1 milijun državnog novca čeka brata i sina ʺnašeʺ zastupnice koja je hvalila Plenkovića

SB Online | 5,1 milijun državnog novca čeka brata i sina ʺnašeʺ zastupnice koja je hvalila Plenkovića SB Online | 5,1 milijun državnog novca čeka brata i sina ʺnašeʺ zastupnice koja je hvalila Plenkovića

PRIJE 1 GODINU
TEKST: index.hr/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tjednik Nacional u novom broju piše da poljoprivredno gospodarstvo čiji su vlasnici brat i sin Ankice Zmaić čeka 5.1 milijun kuna državne potpore za skladište za žitarice. Prošle godine su primili više od 340 tisuća eura državnih potpora.

Ankica Zmaić je načelnica Vrpolja i saborska zastupnica HDZ-a koja je nedavno u saboru nahvalila premijera Andreja Plenkovića. Za njega je rekla da je snažan i karizmatičan lider s čijim se rezultatima oporba ne može nositi.

"Poštovani predsjedniče vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima.

Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati... Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati... Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave. Tresla se brda, rodio se miš", rekla je u Saboru Zmaić.

Zmaić je rođena 2. lipnja 1969. u Starim Perkovcima, mjestu kod Vrpolja u Brodsko-posavskoj županiji. Završila je Tehničko-obrazovni centar Đuro Đaković u Slavonskom Brodu i po struci je strojarska tehničarka. U sabor je ušla 22. srpnja 2020. kao zamjenica zastupnika Danijela Marušića.

Zmaić je načelnica Općine Vrpolje još od 2001. godine. Vrpolje ima nešto manje od 3000 birača, a za Zmaić je 2017. glasao 70% onih koji su izašli na izbore - 975 ljudi. Na izborima 2021. nije imala protukandidata.

Zmaić, koja kaže da nema velike političke ambicije, prima bruto plaću od 3142 eura, odnosno neto plaću od 2117.44 eura. Prijavila je i dva mjesečna primitka od 199 i 131 eura. Iz imovinske kartice nije jasno na što se ovi iznosi odnose.

Njen suprug radi u Đuro Đaković Alatnici za plaću od 1063 eura.

Zmaić je preko leasinga kupila osobni automobil vrijedan 24.565 eura, na 36 rata, uz kamatnu stopu od 3%. Nije objavila model automobila, ali je dodala napomenu u imovinskoj kartici. Napomenu prenosimo bez intervencija:

"2022. SAM NA LEASING KUPILA AUTOMOBIL, NAIME PLAĆAM GODIŠNJU RATU U IZNOSU:12604,24 EURA, A KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR. PA PO MOM IZRAČUNU, BUDUĆI NEMOGU ZAKLJUČITI IMOVINSKU KARTICU SAM UNIJELA GORNJE PODATKE. ZA SVE OSTALE INFO EVENTUALNO STOJIM NA RASPOLAGANJU."


U predizbornoj kampanji Zmaić je najavljivala da će se zalagati za "obiteljske, tradicionalne, domoljubne i katoličke vrijednosti".

"Kao dijete poljoprivrede, kao žena sa sela koja svoj duševni mir i odmor pronalazim u vrtu, u šljivama, na svojoj rodnoj, plodnoj, slavonskoj grudi zalagat ću se maksimalno za poboljšanje rada na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i razvoju ruralnog turizma", objavila je na Facebooku.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: