SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Anto Ravlić: Bit ću vaš glas za borbu protiv korupcije

SB Online | Anto Ravlić: Bit ću vaš glas za borbu protiv korupcije SB Online | Anto Ravlić: Bit ću vaš glas za borbu protiv korupcije

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Promo
FOTO: Arhiv

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Kratko se predstavite

Magistar sam strojarstva, fakultetsko obrazovanje stekao sam u Hrvatskoj, a živim i radim u Slavonskom Brodu. Oženjen sam, otac sam tri kćeri i imam petero unučadi. Cijeli svoj životni vijek nastojim iskreno pristupiti svakom čovjeku, a svoj posao obavljam marljivo i pošteno već trideset osam godina. Oni koji me poznaju, znaju da se dugo godina bavim sportom (međunarodni atletski sudac), atletikom i biciklizmom - kao i društvenim radom. Trenutno sam predsjednik GO SDP Slavonski Brod. 17. 4. 2024. je dan za nove odluke. Budite i vi dio promjene koju naša domovina treba te me podržite u V. izbornoj jedinici, lista broj 14. i moj redni broj 12.

Za predizborne kampanje se obično kaže da to nije sprint, nego maraton. Iako je ova kampanja bila relativno kratka, znajte da nam nije cilj samo pobijediti na izborima, već izgraditi bolju i ljepšu zemlju koju smo oduvijek željeli.  Zajedničkim snagama započnimo ovaj politički maraton.

Lako se pamti, u V. izbornoj jedinici zaokruži listu broj 14. i na njoj preferencijalno broj 12., jer Rijeke pravde nisu moguće bez glasa građana Slavonskog Broda. Bit ću vaš glas za borbu protiv korupcije u Hrvatskom saboru.

2. Zašto ste se odlučili za politiku?

Politikom se ne bavim da bih živio od nje, jer sam osigurao svoju egzistenciju. Ali, u meni je nešto jače, nešto me zvalo u politiku jer vidio sam što se događa oko nas, koliko daleko ide HDZ-ova korupcija, a ja želim bolje društvo i bolje stanje u zemlji. Znate, politika se bavi s nama, htjeli mi to ili ne, i ona utječe na naše živote. Također nam pruža mogućnost da artikuliramo svoje ideje i da radimo na temama koje nas zanimaju. Ja sam odlučio ugrabiti tu mogućnost i mislim da znam kako pomoći našim građanima.  

Dugo se bavim sportom i društvenim radom gdje sam upoznao predivne ljude. Znam što ih muči i što im nedostaje u našem Slavonskom Brodu, kao i u cijeloj Hrvatskoj. Kroz političko djelovanje mogu iznijeti svu tu njihovu, odnosno našu problematiku i predlagati rješenja na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

3. Zašto SDP?

Član sam SDP-a više od dvadeset četiri godine. Uvjereni sam socijaldemokrat, a kroz političko djelovanje SDP-a vidim socijalnu pravednost prema svima: radnicima, seljacima, intelektualcima, domaćicama, socijalno ugroženim osobama i osobama s invaliditetom.

Koje su glavne smjernice programa?

Na SDP-ovom programu radili su mnogi stručnjaci i doktori znanosti, a nekoliko je glavnih smjernica koje će promijeniti život naših građana na bolje. Prvo bih izdvojio smanjenje poreza na dobit za poduzetnike, što će rezultirati s više novca u džepovima naših radnika. Zatim, SDP-ov izborni program pretpostavlja i pravedan sustav rada koji smanjuje nejednakosti, kao i pravedniji sustav plaća u javnom sektoru. Kada pobijedimo na izborima, pobrinut ćemo se i za naše bake i djedove. Oni su izgradili ovu zemlju, a danas žive u siromaštvu, što smatram nedopustivim. Mi znamo kako organizirati dostojanstven život umirovljenika, a to ćemo postići prvenstveno kroz povećanje mirovine na više od 750 eura tijekom četverogodišnjeg mandata.

Sredit ćemo i naše javno zdravstvo i stati na kraj "tihoj privatizaciji" zdravstva. Liste čekanja smanjit ćemo na minimum - bolnice će raditi izvan redovnog radnog vremena kako naši građani više ne bi trošili dodatan novac na privatne preglede. Javno zdravstvo konačno će biti dostupno svim građanima, bez obzira na mjesto prebivališta ili materijalni status. Tu su i besplatni vrtići za sve i veći dječji doplatak, kao i bolji uvjeti rada i veće plaće odgojiteljica i odgojitelja. Kroz "Plan za stan" omogućit ćemo i priuštivo stanovanje svim našim građanima. Svi ovi koraci dovest će do boljeg, pravednijeg i bogatijeg društva, i naši mladi konačno će vidjeti perspektivu u Hrvatskoj i prestati bježati iz zemlje.

5. Što će biti prvi potez ako uđete u Sabor?

Valorizacija gospodarskog položaja Luke Brod. Zatim, izgradnja brze željezničke pruge prema Zagrebu i Vinkovcima. Planiram i
riješiti problem oko čistog zraka u gradu Slavonskom Brodu. Rafinerija u Bosanskom Brodu više ne radi, ali zrak je i dalje nečist. Treba istražiti tko je mogući zagađivač zraka na našem prostoru.

6. Kako će te pomoć Slavonskom Brodu ako uđete u Sabor?

Odmah ću inzistirati na traženju pomoći za poboljšanje i razvoj infrastrukture u gradu, općinama i regiji. Prvenstveno mislim na ceste, vodu i kanalizaciju. Također ću tražiti da dođu strani i domaći poduzetnici u naš kraj i da otvaraju nova radna mjesta i zapošljavaju ovdje mlade radnike i stručnjake.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: