SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U Slavonskom Brodu Mensa provodi testiranje inteligencije. Prijavite se

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić/mensa.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | U Slavonskom Brodu Mensa provodi testiranje inteligencije. Prijavite se SB Online | U Slavonskom Brodu Mensa provodi testiranje inteligencije. Prijavite se

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić/mensa.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Hrvatska Mensa obilježit će 75. godišnjicu međunarodnog Dana inteligencije testiranjima inteligencije u čak šest gradova, između ostalih u Slavonskom Brodu 3. listopada. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja oko 750, a u svijetu oko 140 tisuća članova. 

„Zadovoljstvo nam je održati testiranje u Slavonskom Brodu baš ove godine, budući da je u ožujku osnovana podružnica Slavonija sa sjedištem u Osijeku te time Hrvatska Mensa organizacijski pokriva i ovaj dio države s vrijednim volonterima. Povodom osnivanja nove podružnice, odlučili smo održati godišnje okupljanje Hrvatske Mense u Slavoniji, točnije u Vinkovcima, gdje će se također održati testiranje inteligencije“, rekao je Đuro Lubura, predsjednik Hrvatske Mense.

„Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanje niti znanje jezika. Na svim testiranjima pridržavat ćemo se epidemioloških mjera uz obvezno nošenje zaštitnih maski“, rekao je Krešimir Kružić, voditelj Odjela za organizaciju testiranja.

Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je dvanaesti put da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije. Prijave na ovogodišnje testiranje moguće su na licu mjesta ili putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju, a svi koji se prijave online ostvaruju pravo na popust na cijenu testiranja.

„Članstvo u Mensi predstavlja veliku radost i zadovoljstvo. Hrvatska Mensa za svoje članove priređuje razne aktivnosti, od enigmatsko-logičkih natjecanja u Zagrebu i Splitu do zajedničkog pohađanja online tečajeva stranih jezika. Također, u sprnju je veća skupina naših članova putovala na godišnje europsko okupljanje Mense u Brnu, dok su iduće godine predviđena okupljanja u Strasbourgu i susjednoj Crnoj Gori“, rekao je Lubura.

„Testiranje inteligencije koje će se 3. listopada održati u Slavonskom Brodu je prvo takvo u organizaciji Hrvatske Mense u gradu nakon dugog niza godina. Samo testiranje će se provesti na Sveučilištu u Slavonskom Brodu, na adresi Trg Ivane Brlić Mažuranić 2, u zgradi Strojarskog fakulteta“, izjavio je Zoran Komesarović, tajnik novoosnovane podružnice Slavonija i koordinator testiranja u Slavonskom Brodu.

Osim druženja i putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz. Sve ostale pogodnosti možete provjeriti na službenim stranicima www.mensa.hr

Za više informacija obratite se na ured@mensa.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: