Tomo Opačak digao poslovanje na višu razinu, time se svrstao u poduzetničke moćnike

FOTO: Ebrod/arhiva

Tomo Opačak digao poslovanje na višu razinu, time se svrstao u poduzetničke moćnike

19.9.2019. 15:36 | Objavio Ivica Janković PREGLEDA: 5812

SLAVONSKI BROD- 3. prosinaca 2018. godine objavljen je natječaj za nabavu izgradnje južnog dijela pristupnih cesta Pelješkom mostu, Stonske obilaznce. Grčka kompanija AVAX i Konstruktor plan iz Splita dali su ponudu u iznosu od 512 milijuna kuna + PDV.

Na isti natječaj javio se i austrijski Strabag koji je nakon što su Hrvatske ceste izabrale grčki AVAX i Konstruktor plan kao podizvođača za najboljeg ponuditelja, uložio žalbu kojom je pokušao osporiti zakonitost postupanja naručitelja, Hrvatskih cesta, piše Ebrod.net

S današnjim danom saznajemo da je Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave donijela riješenje s kojim se žalba Starbaga odbija kao neosnovana i grčki AVAX i Konstruktor plan d.o.o koji je u većinskom vlasništvu slavonskobrodske PZC Grupe bit će izvođači radova na temelju cijene, stručnjaka i dužine jamstvenog roka na najvećem građevinskom projektu.


Kako se u cijeloj priči našao Tomo Opačak, prvi čovjek slavonskobrodske tvrtke PZC Grupe?!? PZC Grupa osnovala je firmu PZC Inženjering koja je kupila splitsku tvrtku Konstruktor plan, točnije njen većinski udio. Pokušali smo dobiti Tomu Opačka da nam potvrdi cijelu priču, ali ga nismo uspjeli dobiti, no odgovorni u PZC grupi naveli su da se ne može javiti zbog zdravstvenih tegoba koje ima, ali su nam potvrdili podatak je PZC Grupa uistinu dobila posao vrijedan gotovo 800 milijuna kuna.


– Riječ je o dijelu posla izgradnje pristupnih cesta pelješkom mostu i prometnice preko Pelješca prema Dubrovniku. Vodila se utakmica između Strabaga i AVXA i Konstruktor plana koji je u većinskom vlasništvu PZC Grupe, odnosno tvrtke PZC- Inženjering, ali je pravomoćnom odlukom Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave odbijena žalba Strabaga. Veliki posao na kojem će naši radnici raditi narednih 36 mjeseci dobiven je između ostalog i na osnovu referenci stručnjaka tvrtke Konstruktor plan koji je u većinskom vlasništvu PZC Grupe. Konstruktor plan kao podugovaratelj za izvođenje radova imenovao je Gorana Pervana čije je profesionalno iskustvo dokazano izgradnjom spojne ceste Zagvozd- Baška Voda i tunela Sv. Ilija- Biokovo.- saznajemo danas kao i podatak da je za člana Uprave tvrtke Konstruktor- plan prije nekoliko dana, točnije 30. Kolovoza imenovan Markan Kormanjoš, bivši svećenik i župnik Župe Uznesenja blažene djevice Marije u Brodskom Vinogorju.

Uz ove dobre vijesti PZC Grupa može se pohvaliti još jednim vrijednim ugovorom. Upravo danas saznali su da su izabrani za najboljeg ponuditelja za radove na izgradnji nadvožnjaka i prilazne prometnice za potrebe projekta „Izgradnja nadvožnjaka Duga ulica- Borinačka ulica i prilazne prometnice u gradu Vinkovci. Riječ je o projektu vrijednom 80 milijuna kuna.

S postojećim, već ugovorenim poslovima PZC Grupa ima ugovorenih, ili uskoro ugovorenih poslova vrijednih ukupno milijardu kuna i 350 radnika.

Tomu Opačka nismo uspjeli dobiti, ali složio bi se s konstatacijom da je od tvrtke koja je bila na dnu, sa 100 milijuna kuna duga, dosegnuo građevinski tron i milijardu kuna ugovorenih poslova.

Autor Sanja Špehar
Izvor Ebrod.net 
*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Pretraži SB Online

ČITAJTE NA SBonline

.

Po sedmi puta u Slavonskom Brodu - Tečaj MRMI

.

Pobjeda Marsonie. ʺI po strani i kod kuće Memo brani svemogućeʺ

.

Kud Tomislav iz Sibinja posjetio Predsjednicu RH

.

Hrvatica Zorka najtraženija je top-kriminalka

.

Vrijeme danas

.

Općina Sibinj poziva svoje studente...

.

SNAKE-BUSTERS na Šokački način

.

Uhićeni provalnici u četiri obiteljske kuće

.

Prelazi li Zdravko Ronko sad iz MB365 u klub HDZ-a?!

.

Kažnjeni recidivisti

Pozajmice do 650.000 eura

FINANSIJSKI KREDIT 5.000 EURA - 650.000 EURA

FINANSIJSKI KREDIT 5.000 EURA - 650.000 EURA

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

DAN KRAVATE. Najveću kravatu u Slavonskom Brodu ima OŠ Hugo Badalić

.

Prevladavat će sunčano i toplo

.

Posavska Hrvatska u novom broju donosi

.

ʺProvaljeno je na 5-6 splavovaʺ. Što se to dešava noću na Savi?

.

Preko tisuću učenika u posjetu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

.

POTVRĐENO - Sutra nema nastave u školama četiri županije, u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj

.

10. MEĐUNARODNO ZNANSTVENO-STRUČNO SAVJETOVANJE SB 2019 - „STROJARSKE TEHNOLOGIJE U IZRADI ZAVARENIH KONSTRUKCIJA I PROIZVODA, SBZ 2019.“

.

Brođaninu, pioniru ekološke proizvodnje u Hrvatskoj ʼSve je nestalo u samo 15 minutaʼ

.

U petak (18.10.) štrajk u osnovnim i srednjim školama Brodsko-posavske županije

.

Uskoro uvođenje novog HD signala! Stariji TV prijemnici neće više biti od koristi bez dodatne opreme

.

Objavljeni Javni natječaji za izbor poslodavca i volontera godine za 2019. godinu

.

Djelomice sunčano te i dalje toplije od prosjeka

.

Počinje kreativni natječaj „Mi možemo jednako“!

.

Milan Golubić - Izvijestio sam o postojanju ogromne bombe bivšeg gradonačelnika Vukelića i Metera! Duspara je također upoznat s time, ali nitko ništa ne poduzima...

.

Mlada Brođanka radi genijalne slike koje bi oplemenile svaki dom... pogledajte

.

Obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa

.

Grad u akademskoj godini 2019./2020. stipendira 40 novih studenata

.

ŠOKANTNO: Eksplozija kontejnerke, zaostale ogromne avio bombe iz Drugog svjetskog rata od tisuću kilograma ugrozila bi živote mnogih Brođana i raznijela pola zgrade županije

.

Sutra nema štrajka u školama na području Brodsko-posavske županije. A mi znamo i zašto.

.

Odlični rezultati naših paraplivača

DJEVOJKA DANA

Današnja DJEVOJKA DANA na SBonline