SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Svečano otvorena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod

SB Online | Svečano otvorena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod SB Online | Svečano otvorena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Igor
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

27. studenoga 2023. godine u ulici Ante Starčevića 13 predstavljena je završenica projekta te je svečano otvorena novoobnovljena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, koja pak datira s kraja 19. stoljeća.

Riječ je o projektu „Senior Club“ koji se može smatrati i demografskom mjerom za rastuću skupinu ljudi u zlatnoj dobi. Krajnji je cilj osigurati dnevni boravak, povećanje broja korisnika te deinstitucionalizaciju starih i nemoćnih na području Brodsko-posavske županije. Korisnike će se uključiti u aktivnosti namijenjene povećanju kvalitete života starih i nemoćnih, npr. sportske programe, predavanja, pravnu i psihosocijalnu pomoć, informatičke i kulturno-umjetničke radionice i dr. Također će im biti pružana usluga pomoći u kući na području Grada Slavonskog broda i 16 okolnih općina uz pomoć kombi vozila. Ujedno, bit će to prilika za kvalitetno međugeneracijsko povezivanje i djelovanje za aktivniji život svih građana sa spomenutoga područja.

Upravo su o projektnim aktivnostima govorili: ravnateljica GD-a Crvenog križa Slavonski Brod i idejna začetnica cjelokupnoga projekta Mirjana Matanović, potpredsjednik Tomislav Pencinger, dr. med., predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt te Tatjana Kolobarić Popović, stručna referentica za zdravstveno-preventivne programe Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod.

O projektu iz sredstava EU fondova za regionalni razvoj financirana potpuna obnova i primjereno opremanje zgrade Crvenog križa u iznosu od gotovo 2 milijuna eura (oko 14,4 milijuna kuna) govorio je predsjednik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Dragan Jelić. Zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača uputila je čestitke i poželjela sreću u provedbi aktivnosti koje će biti na obostrano zadovoljstvo krajnjih korisnika, jednako kao i samog Gradskog društva crvenog križa Slavonski Brod.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: