SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Održana svečana dodjela priznanja Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod

SB Online | Održana svečana dodjela priznanja Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod SB Online | Održana svečana dodjela priznanja Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Priznanja Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod uručena su povodom značajnih jubileja u 2023. godini.
Riječ je o 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske, 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

Priznanja su dodijeljena fizičkim i pravnim osobama iz Slavonskog Broda i okolnih općina za njihov poseban doprinos u ostvarivanju i izvršavanju programskih zadaća Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod. Svečana dodjela priznanja je održana u renoviranoj zgradi HCK u ulici Ante Starčevića 20  koja se prostire na 1187 kvadrata.

66 priznanja dodijeljeno je volonterima i dobrovoljnim davateljima krvi, a priznanje je dobio i Grad Slavonski Brod. Prisutnima se obratila ravnateljica Mirjana Matanović koja je s puno emocije i poštovanja govorila o svakom volonteru i dobrovoljnom davatelju krvi. Prilikom ceremonije dr. Tomislav Pencinger i dr. Josip Jelić primili su odlikovanje zbog svog nesebičnog rada i doprinosa koje su utkali u ovo nacionalno društvo. Organizacija ima više od 370.000 članova volontera, kao i 550 profesionalaca. U Hrvatskoj je aktivna od 1878. godine.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: