SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Kreativna borba djece i učenika protiv ovisnosti

SB Online | Kreativna borba djece i učenika protiv ovisnosti SB Online | Kreativna borba djece i učenika protiv ovisnosti

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U prostorima udruge HVIDRA danas je održana prezentacija stvaralaštva mladih u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod pod motom „Hodaj sunčanom stranom“. Tako su u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti organizirani skupovi mladih Crvenog križa osnovnih i srednjih škola, fakulteta i predškolskih ustanova kako bi se educiralo mlade o štetnosti ovisničkih ponašanja i konzumiranja opojnih sredstava.

110 sudionika iz dvaju dječjih vrtića, pet osnovnih i šest srednjih škola prikazalo je kako se kreativno boriti protiv ovisnosti pa se tako na pozornici plesalo, pjevalo, čitalo poeziju, sviralo, predstavljalo istraživanja... Načini su izražavanja brojni, a svakako se uklapaju u stvaralaštvo kojim mladi progovaraju o edukaciji i potrebi senzibilizacije o temi bolesti ovisnosti.

Tako i samo Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod ima zdravstveno preventivni program kao i savjetovalište otvoreno tijekom cijele godine uz koje rade na uočavanju početka razvijanja bolesti ovisnosti, njezinoj prevenciji te edukaciji, što su naglasili ravnateljica Mirjana Matanović i potpredsjednik Tomislav Pencinger, kao i predstavnica Brodsko-posavske županije Jelena Gusak Vukmirović. Prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača te je zahvalila i čestitala na kreativnom pristupu približavanja teme svakoj dobnoj skupini kako bi svi lakše razumjeli i zajednički potaknuli sprječavanje njezina širenja, ali i obrazovali o opasnostima koje donosi.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: