Brod na Savi u poluzavršnici, a moglo je biti drugačije

FOTO: I.S.

26.4.2022. | 13:59 | Igor Safundžić
Pregleda: 1841

Protekla dva vikenda održano je prvenstvo regije Slavonije i Baranje za košarkašice i to za juniorke. Prvi turnir održan je u Županji a drugi ovaj vikend u Slavonskom Brodu.

Na turnirima su sudjelovale cure iz četiri kluba KK Brod, ŽKK Brod na Savi, ŽKK Mursa i ŽKK Županja. Na prvom turniru u Županji KK Brod pobijedio je gradske rivalke iz BNS-a te izgubio od ŽKK Murse. 
Upravo taj turnir u Županji pokazao je kakao se ne bi smjeli organizirati turniri ovakvoga tipa. Naime košarkašice KK Broda igrale su dvije utakmice zaredom i to doslovno. Nakon pobjede nad BNS-om ostale su na parketu te su odigrale još jednu jaku utakmicu protiv Murse. Na početku te druge utakmice ozlijedile su se tri igračice Broda te su na kraju izgubile utakmicu sa 7 razlike. Sigurni smo da se u normalnim okolnostima igra 10 utakmica protiv Murse da bi Brođanke dobile svih 10, jer su jednostavno bolje kad su okolnosti normalne.

Na turniru u Slavonskom Brodu bez problema su savladale vršnjakinje iz Županje. Na kraju kada se podvuče crta nakon dva turnira zatvorio se krug od tri momčadi s istim brojem pobjeda i poraza a odlučivala je koš razlika gdje je najbolje stajala ekipa BNS-a. Dakle na poluzavršnicu idu cure iz ŽKK Broda na Savi iako smo ne umanjući pobjedu Brođanki dojma da na poluzavršnicu ne ide najbolja ekipa.


Zašto mislim da najbolja ekipa ne ide na poluzavršnicu?

Krenimo redom. Organizatori odnosno povjerenik koji je organizirao ovakav sustav natjecanja nije smio dopustiti da cure igraju dvije najjače utakmice jednu za drugom. To jednostavno nije normalno, a rezultiralo je kako smo već pisali ozljedama košarkašica što je teže nego bilo koji poraz.

Kako neslužbeno doznajemo i iz ŽKK Mursa i iz  KK Brod tražili su svatko za sebe da se utakmice s BNS-om odgode na kratko te da se igra preko tjedna no vodstvo kluba Broda na Savi jednostavno nije pristalo te odbilo takvu ideju. Kako doznajemo Mursa je tražila odgodu je l' na ovaj turnir u Slavonskom Brodu nisu mogle doći njihove ponajbolje igračice jer su imale Krizmu. Mursa je došla u Brod sa samo 7 igračica i to sa samo dvije juniorke a ostale cure bile su 2009. godište i mlađe. Vodstvo KK Brod-a također je tražilo odgodu za utakmicu u Županji da jednostavno cure ne igraju dva derbija za redom, pogađate BNS je odbio.

E sad, mogao bi uzeti u obzir rivalstvo dva grada Osijeka i Broda i ne pristanak odgode utakmice iako i dalje tvrdim da to jednostavno ne mogu razumjeti iako klub ima potpuno pravo ne odgađati utakmice. 

S druge strane ne pristati na odgodu utakmice s gradskim rivalkama a termina imaju na pretek jer obadvije ekipe treniraju u SD Vijuš a prošli tjedan bili su i školski praznici. Ponavljam da klub ima pravo ne pristati na odgodu utakmice ali gdje je Fair Play? 

Zbog svih ovih razloga mislim da najbolja ekipa nije otišla na poluzavršnicu.  

Curama iz ŽKK Brod na Savi čestitamo na plasmanu u poluzavršnicu Prvenstava Hrvatske!

Rezultati odigranih utakmica:
KK Brod-ŽKK Brod na Savi-50-45
ŽKK Mursa-KK Brod-73-66
KK Brod-ŽKK Županja-82-45
ŽKK Mursa-ŽKK Županja-85-51
ŽKK Brod na Savi-ŽKK Županja-73-52
Brod na Savi-ŽKK Mursa-85-48


VIŠE NA TEMU:
KOŠARKA
KK BROD
UTAKMICA
ŽENE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI