Ravnatelj otkrio kako je djevojčica, nije dobro... Roditelji u Požegi u zatvoru

4.4.2021. | 10:32

Luka Safundžić

Pregleda: 2879

Ravnatelj jutros otkrio kako je djevojčica, nije dobro... Roditelji u Požegi u zatvoru
(FOTO: SB Online)

4.4.2021. | 10:32 | Luka Safundžić
Pregleda: 2879

Dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je zbog teških tjelesnih ozljeda iz novogradiške bolnice prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu i dalj je izuzetno kritičnom stanju, doznaje se jutros od ravnatelja bolnice Gorana Roića.

Danas će u bolnici djevojčici biti napravljeni dodatni dijagnostički testovi kako bi se utvrdilo kakve su joj vitalne funkcije.

Slučaj je ovo koji je potresao našu zemlju, liječnici se već danima bore za život djevojčice koju je majka dovela u novogradišku bolnicu, majka je liječnicima tada rekla kako j djevojčica pala, ali ubrzo se doznala strašna priča o nasilju u obitelji.


Curica je po dolasku u bolnicu osim teških ozljeda glave, imala i modrice po tijelu različite starosti te svrab. Sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

U covid odjelima osumnjičeni roditelji prepraćeni u zatvor u Požegu

Mile Soldo, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je jučer mjesec dana istražnog zatvora za roditelje dvoipolgodišnje djevojčice.

Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom, zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici, izjavio je nakon saslušanja sudac Soldo.

"Zbog toga je istražni zatvor određen i ocu, s time da je njemu određen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, jer je već osuđivan za drugo kazneno djelo", rekao je sudac Soldo novinarima.

Nova ravnateljica Centra, hoće li u Centru za socijalnu skrb NG biti otkaza?

Zbog nepravilnosti u radu jučer je razriješen i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nove Gradiške Branko Medunić, te je za v.d. ravnateljicu imenovana Marija Jugović. Da je bilo pogrešaka, priznali su i ministar Aladrović, čiji je to resor, kao i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić.

Za napomenuti je i za nadodati kako je sada već bivši ravnatelj Centra u jednoj od svojih izjava izrekao strašnu rečenicu koja glasi: "Dijete je bilo sklono autoagresiji, je li si to sama uradila, to će utvrditi liječnici i policija", time zapravo insinuiravši da si je 2.5-godišnja curica sama smrskala glavu, prenosi index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI