Obilježava se 30. obljetnica pogibije branitelja iz Slavonskog Broda i okolice u Kašiću

FOTO: Grad Slavonski Brod

1.2.2023. | 21:40 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 668

Krajem siječnja 1993. godine, zbog alarmantne situacije koja je nastupila neposredno nakon akcije „Maslenica“, hrvatski jug našao se u teškom položaju. U zadarsko zaleđe hitno su prebačene dvije bojne 3. gardijske brigade „Kune“ iz Osijeka i Slavonskog Broda. Treća bojna iz Slavonskog Broda poznata je pod nazivom „Kobre“ i bila je nositelj borbenih zadataka. Dva dana poslije njihova dolaska, srpske snage napale su selo Kašić i treća slavonskobrodska bojna uletjela je u zasjedu. U borbama koje su trajale 1. i 2. veljače, poginulo je 23 pripadnika 3. bojne „Kobre“, 3. gardijske brigade, Slavonski Brod.

U čast i na spomen poginulim hrvatskim braniteljima u veljači 1993. godine u Kašiću, danas je gradonačelnik Mirko Duspara zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Zlatarević zapalio svijeće te položio vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima pripadnicima 3. gardijske brigade 3. pješačke bojne „Kobre“ u Vukovarskoj ulici te ispred spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu Stjepana Miletića.

U znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, danas su u Kašiću i Islamu Latinskom također položeni vijenci i zapaljene svijeće  a sveta misa zadušnica bit će služena u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije u Novigradu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI