SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Kiša će padati i danas. Pogledajte prognozu do kraja tjedna

SB Online | Kiša će padati i danas. Pogledajte prognozu do kraja tjedna SB Online | Kiša će padati i danas. Pogledajte prognozu do kraja tjedna

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: N1 Hrvatska/n1info.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nažalost, prognoze su se obistinile. Uslijed obilne oborine u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama, značajno su narasli vodostaji Kupe i Korane na karlovačkom području. Korana je na 822 cm i stanje je izvanredno, 852 cm je rekord iz 2015. godine. Vodostaj Kupe je na 822 i tamo su na snazi izvanredne mjere, no rijeka raste i dalje.

Kritično je i na području Hrvatske Kostajnice gdje rijeka Una ne prestaje rasti, trenutačno je na 484 cm. Probleme stvara i rast Save kod Jasenovca koja je trenutačno na 833 cm.

U prilog nikako ne ide činjenica da kiša i dalje pada, i da se još i danas očekuje lokalno obilnija oborina. Problem je taj što je tlo već saturirano tako da je otežana infiltracija novom oborinom. Trenutačno na području Dalmacije ima izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno obilnije oborine u nastavku dana može biti i drugdje duž Jadrana, u područjima uz Jadran, u gorskoj Hrvatskoj, na sjeverozapadu unutrašnjosti.

Od četvrtka ipak manje kiše, uglavnom u unutrašnjosti, dok će duž Jadrana biti većinom suho, prolaznih pljuskova može biti tek u Dalmaciji.

Ipak, stabilizacije nema niti u nastavku tjedna. Petak ima najveće šanse da prođe suho u većini predjela.

I tijekom subote i tijekom nedjelje bit će povremenih kiše i pljuskova, uglavnom u unutrašnjosti.

(Izvor: n1info.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: