SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Stiže velika promjena vremena: Puno kiše, olujni vjetar, ali i snijeg

SB Online | Stiže velika promjena vremena: Puno kiše, olujni vjetar, ali i snijeg SB Online | Stiže velika promjena vremena: Puno kiše, olujni vjetar, ali i snijeg

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: index.hr
FOTO: Arhiv

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

DANAS se nastavlja pretežno vedro diljem Hrvatske, a u nastavku dana tek malo kiše može pasti na sjevernom Jadranu i u gorju.

I petak i subota bit će još uglavnom sunčani i suhi, tek uz rijetku oborinu lokalno na sjevernom Jadranu i u gorju. Uz dominantnu južinu, bit će iznadprosječno toplo.

Velika promjena, stiže i snijeg Nedjelja donosi veliku promjenu jer će nam se sa sjeverozapada Europe približiti hladna fronta, prognozira meteorologinja N1 Tea Blažević. Već od jutarnjih sati očekuju se kiša i pljuskovi na sjeverozapadu zemlje, a onda će se širiti i drugdje. Lokalno će biti obilnije oborine, uz pratnju grmljavine.

Prema kraju nedjelje i u noći na ponedjeljak, kad dovoljno zahladi, kiša će u gorju prelaziti u snijeg. Temperature će na mjestima u unutrašnjosti biti i desetak stupnjeva niže. Zahladnjet će i na Jadranu, bura će zapuhati najprije na sjevernom dijelu, tijekom noći će se uglavnom proširiti na veći dio Jadrana.

Slovenci najavljuju nešto više snijega Velika promjena vremena koja stiže u nedjelju, čini se, donijet će i prve snježne padaline. I dok naš DHMZ prognozu snijega zasad ograničava samo na najviše gorske predjele, slovenska stranica Neurje.si najavljuje nešto više snijega u toj zemlji.

Koristeći modele Europskog centra za srednjoročne prognoze (ECMWF), zaključuju kako će granica snježnih padalina pod utjecajem ove ciklone pasti na oko 1500 m.

To u Sloveniji znači da bi se mogle zabijeljeti Kamniške Savinjske i Julijske Alpe te poznate planine poput Pohorja ili Rogle. Snijeg će se, međutim, ipak brzo otopiti zbog pozitivnih dnevnih temperatura, a samo zahlađenje ne bi trebalo trajati predugo.

Izvor:www.index.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: