SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Nevrijeme dolazi prema Hrvatskoj. Čeka nas obilna kiša, grmljavina, tuča

SB Online | Nevrijeme dolazi prema Hrvatskoj. Čeka nas obilna kiša, grmljavina, tuča SB Online | Nevrijeme dolazi prema Hrvatskoj. Čeka nas obilna kiša, grmljavina, tuča

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Index
FOTO: DHMZ

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

ČAK DVIJE trećine Europe zahvatit će jako grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, prognozirao je Estofex, europski sustav za upozorenje na oluje.
Grmljavinsko nevrijeme na sjevernom Jadranu približava se brzinom od 50 do 60 km/h obali Istre. Slika meteorološkog radara DHMZ-a ukazuje na velike količine oborina koje će pasti.
Meteorolog N1 Bojan Lipovšćak najavio je večeras i u noći na utorak naoblačenje sa zapada uz jaku kišu i grmljavinu. Jugo će navečer i u noći pojačati, a na južnom Jadranu dosezati i olujnu jačinu s udarima vjetra i do 70 km/h.
Moguća i tuča Prolaz nestabilnog vlažnog zraka mjestimice će u utorak biti praćen velim količinama oborine.

Od jutra u Gorskom kotaru i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti pljuskovi uz grmljavinu. Grmljavinski oblaci će se brzo poslijepodne premještati nad međurječje Save i Drave. Uz olujne udare vjetra i obilne oborine, moguća je i tuča, osobito u okolici Požege i Slavonskog Broda te u Baranji.
Kako se vidi i na stranici Rain Alarma, nevrijeme stiže prema Hrvatskoj.
"Djelomice sunčano i nestabilno. Lokalni pljuskovi uglavnom popodne, češći u unutrašnjosti, mogu biti i izraženiji, navečer i drugdje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša temperatura od 22 do 27°C", prognoza je DHMZ-a za danas.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: