HDS sve bliže Europskij pučkoj stranci

FOTO: HDS

6.3.2023. | 17:42 | Igor Safundžić
Pregleda: 328

U petak, 3. ožujka, u Novoj Gradiški, u prostorijama HDS-a održan je prošireni sastanak Predsjedništva Podružnice Hrvatske demokršćanske stranke Brodsko-posavske županije.
Vlado Hruban, član Predsjedništva HDS-a i predsjednik Podružnice ove stranke u Brodsko-posavskoj županiji pozdravio je nazočne i upoznao s odlukama i zaključcima sa sjednice Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke održane u Zagrebu 17. veljače.

Ondje je najprije održana sjednica Nadzornog odbora na kojoj su prihvaćena izvješća o prihodima i rashodima te financijska izvješća za 2022. godinu. Pohvaljen je kontinuitet dobrog i stručnog rada tajništva pa su i financijski dokumenti stranke niz godina ocjenjivani najvišom ocjenom.

Spomenutog datuma u Zagrebu je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke na kojoj je i Predsjedništvo usvojilo spomenuta izvješća. Ondje se Predsjedništvu obratio zamjenik predsjednika stranke, Branko Hrg i osvrnuo na započeti proces pristupanja HDS-a Europskoj pučkoj stranci. Naglasio je zadovoljstvo napretkom koji je u tom procesu do sada ostvaren.


Budući da je Vlada RH Hrvatskom saboru uputila Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini, prema kojemu bi trgovine nedjeljom u pravilu bile zatvorene, a trgovci mogli odabrati 16 nedjelja u godini tijekom kojih bi radili, ovdje navodimo kako su saborski zastupnici iz redova Hrvatske demokršćanske stranke još 2018.g. inicirali neradne nedjelje, što će svakako doprinijeti obiteljskom životu i zajedništvu obitelji kada nedjelja bude neradni dan.

Na proširenom sastanku Predsjedništva HDS-a Brodsko-posavske županije u Novoj Gradiški ponovo je naglašeno zauzimanje za vrijednosti obitelji, a svaki član stranke, kao demokršćanin, pozvan je živjeti vjeru u svakodnevnom životu i radu, pa i sada, u korizmi. Razgovaralo se i o tradicionalnim programima stranke uz nedjelju Cvjetnicu, ali i o drugim stranačkim aktivnostima. Iako je prilično mladih u ograncima, rečeno je kako rad stranke treba još više omasoviti i proširiti, zastupajući posebno, kao i do sada, vrijednosti čovjeka i obitelji.


VIŠE NA TEMU:
HDS
OBITELJ
STRANKA
SASTANAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI