SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uručena vrijedna oprema za novorođenčad u pet brodskih obitelji

SB Online | Uručena vrijedna oprema za novorođenčad u pet brodskih obitelji SB Online | Uručena vrijedna oprema za novorođenčad u pet brodskih obitelji

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Grad Slavonski Brod
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Opremu za novorođenčad vrijednu 700,00 eura danas je u pet brodskih obitelji uručila zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača. Uključeni su krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode te igračke prilagođene novorođenačkoj dobi.

Osim opreme, svi roditelji nakon rođenja djeteta ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade koje od 2024. godine iznose: 600 eura za prvo dijete, 800 eura za drugo te 1000 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo i na božićnicu u iznosu od 100 eura. Oni roditelji koji već posjeduju dio opreme ili su u financijskoj mogućnosti kupiti opremu iznad vrijednosti koju Grad osigurava, mogu ostvariti novčanu pomoć kojom se nadopunjava ono što novorođenčetu nedostaje, a iznosi 132,72 eura.

Svi budući roditelji koji ostvaruju pravo na ovu pronatalitetnu mjeru, a još uvijek ga nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda. U zahtjevu se roditelji moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti. 

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Ispunjene obrasce zahtjeva, uz ostalu je potrebnu dokumentaciju, navedenu na poveznicama iznad teksta, potrebno skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr, a za sve dodatne informacije zainteresirani se budući roditelji mogu obratiti u Gradsku upravu pozivom na telefonski broj 035/217-029.

izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: