SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uplatio više tisuća eura za osiguranje kredita, kredit nikada nije dobio

SB Online | Uplatio više tisuća eura za osiguranje kredita, kredit nikada nije dobio SB Online | Uplatio više tisuća eura za osiguranje kredita, kredit nikada nije dobio
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jučer, 8. prosinca, 26-godišnjak je u Policijskoj postaji Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, 26-godišnjak je sredinom studenog ove godine na internet oglasniku pronašao oglas o kreditu, ostvario komunikaciju s nepoznatom osobom u cilju podizanja kredita od nekoliko tisuća eura, nakon čega je izvršio uplatu od nekoliko tisuća kuna kao navodni instrument osiguranja kredita kod osiguravajućeg društva sa sjedištem u Francuskoj. Oštećenom do danas nije isplaćen kredit, a niti vraćen uplaćeni iznos. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela.

Policija poziva građane na oprez – čuvajte se internetskih brzih kredita!

Internet i društvene mreže pune su oglasa „Brzi krediti“, „Krediti-pozajmice“, „Kredit na karticu – isplata odmah“ i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude!

Ako baš morate tražiti novac putem interneta, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru  i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom – prijavite policiji.

Hrvatska narodna banka  (HNB) upozorava da pripazite komu se obraćate za financijsku pomoć i s kime sklapate ugovorne odnose te pod kojim uvjetima.

Pogledajte: Sigurnost na internetu - novosti


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: