SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

U nedjelju snijeg stiže i u nizine...

SB Online | U nedjelju snijeg stiže i u nizine... SB Online | U nedjelju snijeg stiže i u nizine...

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Dnevnik.hr/Dnevnik.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U četvrtak će u većini krajeva prevladavati oblačno, poglavito u unutrašnjosti. Na Jadranu nešto promjenjivije, možda i malo sunca, ali zato i kišovito. Oborina će ponovno biti češća i obilnija u Dalmaciji, i dalje moguće u obliku pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti će kiša većinom biti slaba, ili će to biti rosulja: ujutro je uz to mjestimice moguća i magla.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u početku slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, južnije će puhati uglavnom umjereno jugo. Jutarnja temperatura, na kopnu između -1 i 4, a na moru od 6 na sjevernom do 13 na južnom Jadranu.

Oblačno će se u središnjoj Hrvatskoj zadržati i poslijepodne. I dalje može biti slabe kiše ili rosulje. Najviša dnevna temperatura, oko 5, 6 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji prevladavat će oblačno, mala je mogućnost za provirivanje sunca, a isto tako, mala je mogućnost i za kišu. Puhat će slab jugoistočni vjetar, a temperatura će biti oko 5 stupnjeva.

Oblačno i u gorju, promjenjivije na sjevernom Jadranu. Povremeno će i kišiti. Češće u Lici. Vjetar će okrenuti na jugozapadni, potom navečer na jugo. Temperatura u gorju od 4 do 8, a na moru oko 13 stupnjeva.

Glavnina oborine u petak se očekuje na Jadranu te u područjima uz Jadran, poglavito ovdje u Dalmaciji gdje tijekom dana može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. U sjevernoj Dalmaciji bura će okrenuti na jugozapadnjak, pa jugo koje će na krajnjem jugu uglavnom puhati i prijepodne. U noći na petak jačat će duž cijelog Jadrana. Temperatura će biti između 13 i 17 stupnjeva, daleko toplije nego u kopnenim krajevima.

E sad, petak. Nije crni, ali jest oblačan i kišovit. Uz južinu i u unutrašnjosti će biti nešto toplije, a vlaga, kiša i iznadprosječna toplina obilježit će i subotu. Tad će u kopnenim krajevima već zapuhati sjeverac te će postupno početi pritjecati hladniji zrak s europskog kontinenta pa će u noći na nedjelju kiša u gorju početi prelaziti u susnježicu i snijeg. Potom bi snijega u nedjelju moglo biti i u nizinama. A uz umjeren i jak sjeverac bit će i osjetno hladnije nego u petak i subotu. Svih dana lokalno može biti obilnijih oborina.

na moru u petak i subotu uz jaku južinu, oblačno i kišovito pri čemu su izgledni izraženi pljuskovi i grmljavina te lokalno obilnija kiša. U subotu poslijepodne na sjevernom Jadranu okreće na buru koja će se u nedjelju proširiti i na Dalmaciju. S burom stiže smirivanje vremena i kidanje naoblake, ali i osjetno hladnije vrijeme.

To će se manifestirati prije svega u prvoj polovici sljedećeg tjedna, kad stiže za mnoge krajeve prvi pravi ugriz zime. One ledene, zdrave i nadamo se barem koji dan sunčane. Ali, prije tog, za vikend južina i kiša. Najviše u petak i subotu.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: