SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana!

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana! SB Online | ONI ĆE SE ZAREDITI: Ovaj put nema Brođana!

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Đakovačko-osječka nadbiskupija

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tijekom svečanog misnog slavlja u đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2022. u 10.30 sati, polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije bit će zaređeni đakoni: Antun Nikolić (Župa sv. Antuna Padovanskog, Otok), Nikola Klemen (Župa Svih svetih, Đakovo), Stjepan Krešo (Župa sv. Ane, Tenja), Bernard Prelčec (Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo) te Florijan Zagorščak (Župa sv. Martina biskupa, Privlaka).

Antun Nikolić rođen je 13. kolovoza 1996. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku. Osnovnu školu pohađao je u Otoku, a srednju školu u Vinkovcima – opći smjer Gimnazije Matije Antuna Reljkovića. Po završetku srednje škole, 2015. godine stupa u Bogoslovno sjemenište i upisuje se na Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Diplomirao je 2020. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Mladomisničko geslo mu je Kao što mene posla Otac, i ja šaljem vas (Iv 20,21b). Mladu misu slavit će 17. srpnja u 10:30 u Župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

Nikola Klemen rođen je 8. prosinca 1997. godine u Đakovu. Dolazi iz Župe Svih svetih (Đakovo 1). Osnovnu školu Vladimira Nazora završio je u Đakovu kao i Srednju strukovnu školu Antuna Horvata. Nakon završetka srednje škole 2016. godine, ulazi u Bogoslovno sjemenište u Đakovu i upisuje Katolički bogoslovni fakultet, koji završava 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi svetoga Petra apostola u Osijeku. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Knjige o Jošui Odvaži se i budi hrabar (Jš 1,9). Mladu misu slavit će 10. srpnja u 10:30 u Župi Svih svetih u Đakovu.

Stjepan Krešo rođen je 19. ožujka 1993. u Osijeku. Dolazi iz Župe sv. Ane u Tenji. Osnovnu školu završio je u Tenji 2007. godine, a potom je upisao II. jezičnu gimnaziju u Osijeku, koju je završio 2011. godine. Teološko-filozofski studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu upisuje 2014. te isti završava 2020. godine. Istovremeno, od 2014. godine prolazi i svećeničku formaciju u Bogoslovom sjemeništu u Đakovu. Za đakona je zaređen 2014. godine, a đakonski je praktikum prolazio na Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu. Za mladomisničko geslo izabrao je posljednji redak iz Knjige Otkrivenja: Milost Gospodina Isusa sa svima! Mladu misu slavit će 31. srpnja 2022. u Župi sv. Ane u Tenji.

Bernard Prelčec rođen je 10. ožujka 1996. u Osijeku. Dolazi iz Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Valpovo. Osnovnu školu Matije Petra Katančića završio je u rodnom Valpovu. Nakon osnovne škole završio je Opću gimnaziju u Valpovu. Prve dvije godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta završio je u Zagrebu, a zadnje tri u Đakovu, gdje je i diplomirao 2021. godine. Za đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređen je 10. listopada 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi Svih svetih u Đakovu. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Prve Ivanove poslanice „Bog je ljubav“ (4,16). Mladu misu slavit će 3. srpnja u 10 sati u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu.

Florijan Zagorščak rođen je 29. svibnja 1997. u Vinkovcima. Dolazi iz Župe sv. Martina biskupa, Privlaka. Osnovnu školu završio je u rodnoj Privlaci. Nakon osnovne škole završio je Gimnaziju Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Prve tri godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta završio je u Zagrebu, a zadnje dvije u Đakovu, gdje je i diplomirao 2021. godine. Za đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije zaređen je 10. listopada 2021. godine. Đakonski praktikum imao je u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima. Za mladomisničko geslo izabrao je redak Psalma 18 „S Bogom svojim preskačem zidine!” (18,30). Mladu misu slavit će 24. srpnja u 10 sati u Župi sv. Martina biskupa u Privlaci.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.