SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Lovci dali novčanu potporu područnim školama u općini Nova Kapela

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Lovački savez Brodsko–posavske županije održao je u Klakaru godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju, te je donijet plan rada za iduću godinu. Danas taj savez okuplja 33 lovačke udruge gospodare sa 25 zajedničkih lovišta i 9 državnih lovišta, a broji 12 lovkinja i 2102 lovca. Sudionike skupštine pozdravili su načelnik općine Klakar Tomislav Pendić i Marinko Liović, predsjednik Lovačke udruge „Jelas“, domaćina skupa. Udruga dobro surađuje sa Općinom Klakar i susjednim općinama gdje se prostire županijsko lovište Jelas, a imaju u članstvu 115 lovaca.


-Iako su udruge primale u članstvo mlade lovce koji su tek položili lovački ispit moramo i dalje intenzivno raditi na pomlađivanju Saveza, privlačenju mladih novopoloženih lovaca - ističe predsjednik ovog Saveza Mato Grgić, te dodao da su naglasak u radu dali na osposobljavanje lovaca, kinologiju i streljaštvo. Tako je otvoreno strelište u Vrpolju na kojemu je održano regionalno natjecanje lovaca, a Hrvatski lovački savez je dao potporu za opremanje strelišta.
Ove godine suočili su se sa pojavom afričke svinjske kuge pa su lovci provodili brojne aktivnosti preventive i zaštite, a uz to poduzimane su mjere za sprječavanje influence ptica koja se pojavila na području županije.


-Početkom srpnja olujno nevrijeme je nanijelo veliku štetu i lovačkim društvima na lovačkim domovima i lovno tehničkim objektima. Hrvatski lovački savez je odmah reagirao i udrugama “Srna” Čajkovci-Stari Perkovci-Vrpolje i “Vir” Velika Kopanica koje su imale velika oštećenja krovišta domovima isplatio po pet tisuća eura za nužni popravak, a naknadno su uplatili još 10 tisuća eura za pomoć udrugama – rekao je Grgić.


Nakon lovne sezone ocijenjeno je 393 trofeja divljači od kojih je 71 bilo u medaljama. Nastavljeno je tradicionalno humanitarno natjecanje lovačkih udruga u kuhanju lovačkog čobanca kojemu je domaćin bila LU Babja Gora u Novoj Kapeli, a tamošnjoj školi Antun Mihanović darovana je tisuća eura od prihoda od priredbe za potrebe područnih škola Bili Brig i Srednji Lipovac.


Novim programom rada predviđaju se aktivnosti na unapređenju lovnog odgoja, etike, lovne kulture i afirmacije lovstva, daljnja suradnja sa lokalnom i regionalnom samoupravom, organizacija kinoloških izložbi i streljačkih natjecanja, suradnja sa osnovnim školama i vrtićima, humanitarni rad, poticanje razvoja lovnog turizma i drugo.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.