SB Online

KRSTIČEVIĆ U USKOK-u? Umjesto ĐĐ Industrijskih rješenja posao za Janaf dobila informatička tvrtka

PRIJE 3 GODINE
IGOR SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 7052

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | KRSTIČEVIĆ U USKOK-u? Umjesto ĐĐ Industrijskih rješenja posao za Janaf dobila informatička tvrtka SB Online | KRSTIČEVIĆ U USKOK-u? Umjesto ĐĐ Industrijskih rješenja posao za Janaf dobila informatička tvrtka

PRIJE 3 GODINE
IGOR SAFUNDŽIĆ
PRIKAZA: 7052

Dragan Kovačević ponovo je uhićen, te cure detalji zašto i pod kojim uvjetima. Iz medija se doznalo kao je Kovačević uzimao mito odnosno kako je za svoju djecu nabavljao skupocjene automobile Alfa Romeo Giulietta za kćer te najam  Lexusa za sina. U toj pogodbi su bili i stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te stan na  splitskom Žnjanu.

Kako doznaje portal Paraf, neslužbeno su doznali kako USKOK istražuje i sumnjivo dobivanje posla izgradnje naftnih spremnika koje je za vrijeme Dragana Kovačevića povjereno tvrtki bez ikakvih referenci, koja se bavi – informatikom. Radi se o bivšoj tvrtki u kojoj je upravljačka prava imao bivši ministar obrane Damir Krstičević.

Umjesto Đuro Đaković Industrijskih rješenja (jedini u ovom dijelu Europe koji to mogu napraviti) ogroman posao s Janafom izgradnju naftnih spremnika dobila je firma  King ICT. Nitko još nije proučio tko je rezervoare i radio ali spominje se jedna firma iz Srbije.

Naime, posao izgradnje terminala na Omišlju bio je vrijedan 240 milijuna kuna. Uistinu je nevjerojatno da je umjesto ĐĐ Industrijskih rješenja, firme koja je jedina u stanju to napraviti, posao je povjeren informatičkoj tvrtki KING ITC. Kovačević je kao razlog zašto ĐĐ Industrijska rješenja nisu dobila ovaj posao naveo da je ponuda bila 30 milijuna kuna skuplja. No, kako to kod nas bude po starom dobrom običaju namještanja poslova, nakon izbora jeftinijeg ponuđača cijeli je posao – poskupio! U cijeli je posao na kraju Janaf investirao oko 280 milijuna kuna, čak 10 milijuna kuna više nego je iznosila ponuda Đure Đakovića, piše Paraf

Nekoliko puta sam u svojim tekstovima o Đuri Đakoviću pisao upravo o ovom slučaju, sada to polako izlazi na svijetlo dana. Sada se vidi da su se sistematski i namjerno uništavala Industrijska rješenja da bi drugi opstali. Ovaj posao za Janaf je samo kap u moru što se sve događalo u i oko ĐĐ Industrijskih rješenja, a na takvim poslovima se hranila cijela Grupa. Očito je interes jednog ministra bitnija od interesa 180 ljudi koji su završili na burzi rada.

Videozapis sa puštanja u rad tri nova spremnika za naftu pogledajte od 3:55 do 7:50 minuta pogledajte klikom OVDJE


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: