SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Iduća školska godina počinje 5. rujna i završava 23. lipnja 2023., praznici se ne mijenjaju

PRIJE 2 GODINE
TEKST: večernji.hr/večernji.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Iduća školska godina počinje 5. rujna i završava 23. lipnja 2023., praznici se ne mijenjaju SB Online | Iduća školska godina počinje 5. rujna i završava 23. lipnja 2023., praznici se ne mijenjaju

PRIJE 2 GODINE
TEKST: večernji.hr/večernji.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

I dok se bliže datumi polaganja državne mature, među kojima je prvi obvezni ispit iz engleskog jezika kojem će ovogodišnja generacija maturanata pristupiti 2. lipnja u 9 sati, već sada svi ostali učenici mogu raditi raspored za sljedeću školsku godinu.

Tada će, kao i ove godine, imati jesenski, zimski (podijeljen u dva dijela), proljetni i ljetni odmor. Naime, na snagu je i službeno stupila odluka o početku i završetku sljedeće školske godine.

Zimski odmor u dva dijela Nakon ovogodišnjih ljetnih praznika učenici će u klupe sjesti 5. rujna, a 23. prosinca završit će im prvo polugodište školske 2022./2023. godine. Prije kraja prvog polugodišta imat će kratki jesenski odmor koji će trajati od 31. listopada do 2. studenog kada se učenici vraćaju na nastavu. Prvi dio zimskog odmora u sljedećoj školskoj godini počet će 27. prosinca, a učenici će se u klupe vratiti 9. siječnja kada i formalno počinje drugo polugodište školske 2022./2023. godine.

Tijekom drugog polugodišta učenici će imati drugi dio zimskog odmora koji će im početi 20. veljače i trajati do 27. veljače kada se vraćaju na nastavu. U drugom polugodištu učenike očekuje i proljetni odmor koji je prema školskom kalendaru za sljedeću godinu rezerviran od 6. travnja do 17. travnja 2023. godine. Tijekom sljedeće školske godine učenici će imati i 14 slobodnih dana zbog rasporeda državnih blagdana. Ljetni odmor, točnije kraj školske godine počet će 23. lipnja, ali taj datum neće mnogo značiti onim učenicima koji će morati na dopunsku nastavu, a onda i popravne ispite.

Generacija učenika koja će sljedeće godine upisati četvrti razred srednjih škola nastavu će imati do 26. svibnja, a onda im slijedi kratki period prije nego što i službeno budu morali pristupiti ispitima državne mature. Test iz hrvatskog 24. lipnja Upravo to razdoblje sada je pred ovogodišnjim maturantima. Uz navedeni datum ispita iz engleskog jezika maturanti u svoj kalendar moraju upisati i 23. lipnja ove godine kada pišu test iz hrvatskog i 24. lipnja kada je na redu esejski dio ispita iz hrvatskog jezika.

Ovogodišnja generacija učenika posljednja je generacija koja za ispit iz materinskog jezika bira razinu – osnovnu ili višu. Već sljedeće godine svi će maturanti pisati isti ispit, a neće moći ni predati prazan papir u esejskom dijelu i ostvariti prolaz kao što je do sada bio slučaj. Naime, sljedeća generacija maturanata i na esejskom dijelu ispita imat će prag bez kojeg neće moći položiti hrvatski jezik na maturi. 

(Izvor: večernji.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: