SB Online

Donesene nove epidemiološke mjere za Brodsko-posavsku županiju

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online |  Donesene nove epidemiološke mjere za Brodsko-posavsku županiju SB Online |  Donesene nove epidemiološke mjere za Brodsko-posavsku županiju

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

"Danas smo najviše raspravljali o uvođenju novih epidemioloških mjera na području Brodsko-posavske županije. Postojeća odluka je na snazi od 9. rujna ove godine zaključno s 30. rujnom do srijede u ponoć. Prošli smo tjedan za pripremu za ovu sjednicu imali niz sastanaka s vlasnicima svečanih dvorana, koje se bave iznajmljivanjem dvorana za svatove i druge svečanosti. Temeljem svega toga i temeljem epidemiološke situacije mi smo danas donijeli prijedlog koji ćemo na usvajanje poslati na nacionalni Stožer civilne zaštite za koji vjerujemo da će tu odluku donijeti tijekom današnjeg najkasnije sutrašnjeg dana. Mi smo županija koja je na trinaestom mjestu među Hrvatskim županijama prema broju zaraženih osoba. zadnjih deset dana u kontinuitetu imamo jednoznamenkasti broj zaraženih osoba. Mi smo danas donijeli odluke koje šaljemo Nacionalnom Stožeru. Ovom odluko tražimo produljenje mjera za razdoblje od 1. listopada do 1. studenog. Mjere smo bitno modificirali, relaksirali i popustili.


Svadbene svečanosti, imali smo ograničenje na 50 osoba, sad predlažemo da na svadbenim svečanostima može biti najviše do 100 osoba, s time da moraju biti zadovoljeni prostorni uvjeti. Prostor mora biti takav da se osigura 4 kvadratna metra za svaku osobu.


Privatne svečanosti i proslava, do sada je ograničenje vrijedilo za najviše 20 osoba, prema ovom prijedlogu to smo podigli na najviše 50 osoba.


Što se tiče pogreba do smo definirali na najviše 50 osoba i da se sućut ožalošćenima ne smije izražavati bliskim kontaktom. To je ostalo isto kao što je bilo do sada. Maknuli smo zabranu obavijesti gdje i u koje je vrijeme sahrana.


Što se tiče svih ostalih društvenih i javnih okupljanja oni su definirani tako da je obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru , onda je obveza nošenja maski za lice. Tu smo maknuli ono ograničenje do 200 osoba koje smo imali u aktualnoj odluci. Dakle sada na zatvorenom prostoru može biti najviše 300 osoba a na otvorenom prostoru 500 osoba. Za to je potrebna suglasnost Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije". Rekao je na današnjoj press konferenciji Načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: