SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

ʺSto baba kilavo dijeteʺ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online |  ʺSto baba kilavo dijeteʺ SB Online |  ʺSto baba kilavo dijeteʺ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Već nekoliko tjedana traje rasprava o uređenju naselja Slavonija I. Grad Slavonski Brod je dao svoje prijedloge koji nisu naišli na odobravanje stanovnika tog urbanog naselja.

Pokrenuta je peticija od strane stanovnika, da se prijedlog Grada ne prihvati odnosno da ono što se nalazi u GUP-u ne radi na Slavoniji I. Podzemna garaža na mjestu gdje je sada legendarno košarkaško igralište, a isto to igralište bilo bi na krovu te podzemne garaže. Kada se bolje razmisli to i nije tako loša ideja. To igralište ne bi bilo 15 metara iznad zemlje već eventualno jedan metar a po svemu sudeći bilo bi u ravnini s prometnicom. U toj cijeloj priči zbunjuje pješačko-biciklistički nadvožnjak na Slavoniji I. Gdje bi to bilo, i što bi spajalo?

Dobro, prijedlog grada je tu, nekima se sviđa nekima ne. Potaknuta je neka vrsta javne rasprave što je dobro. Iz prijedloga grada i prijedloga stanara možda se napravi stvarno dobro rješenje. Možda, ako u svemu tome svoje prstiće ne upletu sumnjivi tipovi i lovci na gradske nekretnine.

I zaista može se sve to dogovoriti u trokutu Grad Slavonski Brod-predsjednik Vijeća mjesnog odbora Plavo polje-stanari. No u jednom trenutku se pojavila sveprisutna Slavica Lemaić. Nezavisna gradska vijećnica s košarkaškom loptom u ruci "vrišti" s naslovnice "svog" portala. Koliko god prijedlozi Grada bili čudni i neprihvatljivi, njeni prijedlozi su u najmanju ruku još čudniji i neizvedivi.

Manirom inženjera građevine i stručnjakinju za urbanističke planove, Slavica je preuredila naselje. Perivojni parkovi, drvoredi, sportska igrališta te otkup nekretnina od privatnih vlasnika. Njen prijedlog je zaista dobar, ali treba voditi računa da je Slavonija I ispod zemlje umrežena s parovodom, vodovodom i ostalom infrastrukturom na koju treba paziti pri gradnji. Slavici uistinu treba čestitati na silnim prijedlozima za Slavonski Brod, ali možda bi joj bilo bolje da manje "pljuje" druge i da se ne petlja u sve jer nije "Katica za sve".

Nameće se logičan prijedlog da predstavnici stanara sjednu s predsjednikom Vijeća mjesnog odbora Markom Zovkom, da se vidi pravo stanje, da se daju prijedlozi i da se zajednički krene u uređenje naselja. To je svima u interesu. U suprotnom neće se pomaknuti s "mrtve točke"jer stara poslovica kaže "Sto baba kilavo dijete."


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: