SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Zatvorene 5. Tadijine jeseni koncertom nove glazbe

SB Online | Zatvorene 5. Tadijine jeseni koncertom nove glazbe SB Online | Zatvorene 5. Tadijine jeseni koncertom nove glazbe

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: Igor
FOTO: Grad Slavonski Brod

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pete Tadijine jeseni zatvorene su u Glazbenoj školi Slavonski Brod u petak, 10. studenoga 2023. godine, svečanim koncertom nove glazbe „U zelene krošnje uleti vjetar mlad“, koji je ujedno nadahnut stihovima hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića. Publiku je pozdravila ravnateljica Glazbene škole Mirela Jagodić, a u ime gradonačelnika Mirka Duspare i Grada Slavonskog Broda događaju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Ravnateljica Jagodić istaknula je kako je programska koncepcija koncerta povezala Glazbenu školu s Glazbenim učilištem Elly Bašić iz Zagreba pa su tako okosnicu koncerta činile nove skladbe čiji su autori upravo učenici srednjoškolci. Cilj je, naposljetku, potaknuti umjetnički potencijal mladenaštva. Koncertni program sastojao se od 13 skladbi i devet praizvedbi, od kojih su sve prenijele snažne emocije i slike iz Tadijinih djela.

Književna manifestacija „Tadijine jeseni“ organizirana je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske, Gradom Slavonskim Brodom, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Zakladom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Galerijom umjetnina Grada Slavonskog Broda, Gradskom knjižnicom Slavonski Brod, Glazbenom školom Slavonski Brod, Ogrankom Matice hrvatske Slavonski Brod, Društvom Dragutina Tadijanovića, Rastušje, Franjevačkim samostanom u Slavonskom Brodu. Gimnazijom „Matija Mesić“ te osnovnim školama „Antun Mihanović“, „Ivan Goran Kovačić“ i „Dragutin Tadijanović“ iz Slavonskog Broda.

Ovogodišnji je program, kao i prethodnih godina, prilagođen različitim uzrastima pa su tako organizirane izložbe, glazbeni programi, radionice, kvizovi znanja, pjesničke večeri, a dodijeljene su i nagrade i povelje književnicima. Završnim je koncertom upotpunjen doživljaj spajanja umjetnosti i književnosti u čast i na spomen velikanu hrvatskog pjesništva Dragutinu Tadijanoviću. Neka njegova književna baština i dalje živi među i s nama.

Izvor:www.slavonski-brod.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: