Velika akcija: Sudjelovala i brodska policija, objavljeni detalji

FOTO: SB Online

11.3.2023. | 19:06 | MUP/PU vukovarsko-srijemska
Pregleda: 6320

Osumnjičeni 22-godišnji i 31-godišnji muškarci, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a državljani Republike Turske prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini

Jučer 10. ožujka, oko 5 sati, na temelju suradnje Policijskih uprava vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske, policijski službenici su radi utvrđivanja zakonitosti ulaska u Republiku Hrvatsku na sjevernom odmaralištu autoceste A3, naspram Bošnjaka, zaustavili osobni automobil marke Ford slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije, a u kojem je prevozio šest državljana Republike Turske.

Ubrzo, a na temelju policijskog profiliranja i utvrđivanja legaliteta prelaska državne granice, odnosno sumnjajući da je drugim osobama nezakonito omogućio ulazak u Republiku Hrvatsku, na autocesti je zaustavljen i osobni automobil BMW kosovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Republike Kosovo.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da su vozači navedenih vozila, 22-godišnji državljanin Švicarske konfederacije i 31-godišnji državljanin Republike Kosovo, omogućili navedenim državljanima Republike Turske (30-godišnji muškarac, dvije žene u dobi od 22. i 33. godine, a među njima su i jedan muški maloljetnik te dvoje djece) da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma 22-godišnji državljanin Švicarske Konfederacije i 31-godišnji državljanin Kosova su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Državljani Republike Turske su u skladu sa zakonskim propisima, budući su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI