SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uz Dan državnosti na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića te kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tužmanu položeni vijenci i zapaljene svijeće

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: BPŽ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: BPŽ

Obilježavajući Dan Državnosti 30. svibnja, prisjećamo se povijesnog dana kada je 1990. godine u Republici Hrvatskoj konstituiran prvi demokratski višestranački Sabor i njegove uloge u očuvanju hrvatske državnosti. Tim činom započeo mukotrpan put ka ostvarenju stoljetnog hrvatskog sna o slobodnoj i neovisnoj Domovini. Stoga se na ovaj veliki hrvatski blagdan s posebnim pijetetom prisjećamo onih koji su svoje živote položili na oltar Domovine za našu slobodu i neovisnost.
Tim povodom danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu kod Središnjeg križa, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića te kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tužmanu položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položila izaslanstva Brodsko-posavske županije na čelu sa saborskim zastupnicima Livijom Madunom i Perom Ćosićem te zamjenikom župana Markom Šimićem, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na šelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političkih stranaka.
Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.