SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Uhićeno sedam lopova od 20 do 34 godine

SB Online | Uhićeno sedam lopova od 20 do 34 godine SB Online | Uhićeno sedam lopova od 20 do 34 godine
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda su dovršili kriminalističko istraživanje nad 7 osoba u dobi od 34, 28, 20, te četvoricom 21-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje 6 imovinskih kaznenih djela, kojim je prouzročena šteta od nekoliko tisuća eura. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak u vremenu od 26. prosinca prošle godine, do 15. veljače 2023. godine, počinio tri kaznena djela teške krađe. Naime, u prvom slučaju je na području Nove Gradiške u Ulici Zrinskih, otvorio poluotvoren prozor obiteljske kuće, ispreturao pokućstvo te otuđio trimer, nož s futrolom, upaljač i jednu žensku ogrlicu, te je razbio staklo i na podrumskom prozoru. U drugom slučaju, ušao je u obiteljsku kuću, u Željezničkoj kući, pomoću ljestava koje je našao u dvorištu, popevši se na stražnji zid. Potom je izbio prozor i ušao u unutrašnjost, ispreturao stvari u prostorijama, te izašao kroz kuhinjski prozor, ne otuđivši ništa. U trećem slučaju, u Potočnoj ulici je razbio staklo na trgovini, ušao u unutrašnjost, nadzornu kameru digao prema stropu, te otuđio polog u iznosu od 230 eura. 

Nadalje, policija sumnjiči 28-godišnjaka, da je 2. veljače, u 12.43 sati, sa prodajnih polica iz trgovine otuđio kliješta, te prošao pored blagajne ne plativši. Otuđena kliješta su od istoga oduzeta i vraćena odgovornoj osobi oštećene trgovine. 

Utvrđeno je da su 20-godišnjak i 21-godišnjak, na području Općine Garčin, u vremenu od 11. do 13. veljače, iz radnih strojeva otuđili 200 litara goriva. 

Također je utvrđeno da su trojica 21-godišnjaka, u drugoj polovici siječnja, na području Općine Bukovlje, provalili drvena vrata vikend kuće, te u unutrašnjosti zapalili drveni namještaj, uslijed čega je došlo do izgaranja istog i začađenja ostalih prostorija. Potom su na terasi pokidali drvene letve na ogradi.

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: