SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavonca sud proglasio krivim jer je dopustio da mu okućnica zaraste u visoku travu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Danica.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Slavonca sud proglasio krivim jer je dopustio da mu okućnica zaraste u visoku travu SB Online | Slavonca sud proglasio krivim jer je dopustio da mu okućnica zaraste u visoku travu

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: Danica.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sve je počelo tako što je komunalno redarstvo primijetilo da u Markovu dvorištu nije pokošena trava. Izdali su protiv njega obavezni prekršajni nalog, Marko je uložio prigovor i tako je slučaj završio na sudu.

 

Marko je na kraju procesa proglašen krivim jer nije održavao urednom okućnicu nekretnine u Novoj Gradiški čiji je vlasnik. Time je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške, piše Danica.hr. Muškarac će morati platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka.

 

Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe. Za odluku su bile presudne fotografija, posebice ona od 13. lipnja na kojoj se moglo vidjeti da je dvorište uistinu bilo zaraslo u visoku travu.

 

Međutim, sud je uzeo u obzir i neke olakotne okolnosti. Na primjer, činjenicu da Marko živi Njemačkoj i plaća košnju trave, što je za sutkinju značilo da ipak brine o održavanju okućnice. Marko je također priložio fotografije dvorišta od 26. lipnja na kojima se vidi da je trava pokošena, a u presudi se spominju i velike količine kiše ove godine.

 
Izvor: Danica.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.