SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavica Lemaić = ʼglasnogovornica brodskog HDZ-aʼ

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Luka Safundžić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Slavica Lemaić = ʼglasnogovornica brodskog HDZ-aʼ SB Online | Slavica Lemaić = ʼglasnogovornica brodskog HDZ-aʼ

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Luka Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Slavonskobrodska vijećnica u Gradskom vijećnica Slavica Lemaić, postavila je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća dva pitanja slavonskobrodskom gradonačelniku Mirku Duspari

"Prvo pitanje je zašto iz gradskog proračuna poklanjate milijune za građevinske objekte u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, dok se istovremeno zgrade u staroj jezgri raspadaju, a tisuće građana u slavonskom Brodu još uvijek čekaju na vodovod, kanalizaciju i ba gradnju rekonstrukciju ostale komunalne infrastrukture.

Drugo pitanje, je li istinita tvrdnja, koja je objavljena na SBPlus portalu, prošle godine u devetom mjesecu, da je nakon zadnjih lokalnih izbora HDZ odbio vašu ponudu, da s vašom političkom strankom, stvore veliku koaliciju. Tu izjavu, odnosno u tom članku, je napisao vaš bliski suradnik Jerko Zovak", kazala je Lemaić.

"Ne znam na što se odnosi ovo vaše pitanje, milijuni da se daju za građevinske objekte, Hrvatskoj, Srbiji, i ne znam ja gdje sve ne po Bosni i ostalo. Tako da vam to ne mogu niti odgovoriti. Sve ono što je u proračunu planirano i što se može i što se smatra kao pomoć. Smatrate li da nismo trebali pomoći Petrinji, da obnovimo jedan vrtić, da djeca iz Petrinje idu normalno u vrtić, a ne da iseljavaju, ili smo trebali ostaviti da kao Vlada drži ljude već dvije godine u kontejnerima. Mislim da smo trebali ovo napraviti

Što se tiče drugog pitanja, mislim da to pitanje trebate uputiti HDZ-u. Oni su ocijenili da im je bolje biti opozicija, pokazuju da su dobra opozicija, pozdravljam ih i podržavam u tome. Sve što sam radio u izborima, i poslije izbora, radim za dobro ovog grada", odgovorio je slavonskobrodski gradonačelnik Duspara. 

"Nisam opet dobila precizan odgovor ni na jedno od svojih pitanja. Što se tiče donacija, čudi me kada kažete da ne znate koliko se i što se daje, na službenoj internet stranici Grada Sl. Broda, nalazi se popis svih gradonačelnikovih donacija od 2013. pa do kraja 2021. godine, kada se zbroje, svi iznosi koji su darovani za građevinske objekte izvan Sl. Broda, dobije se više milijunski iznos, koji je teško točno utvrditi. Na popisu su čak i infrastrukturni objekti i u Beogradu, itd. s takvim poklanjanjem novca, gradonačelnik je nastavio i ove godine, pa je darovao 250 tisuća kuna van Sl. Broda.

Istovremeno se u Tvrđavi, zbog napuštenosti, urušila mala barutana, toranj vidikovac Vatrogasnog doma je stanju raspadanja, a toranj Male crkve je pocrnio zbog neodržavanja pročelja. Pročelja brojnih starih zgrada su u derutnom stanju, pa i zgrade na Korzu izgledaju oronulo. Nitko vas ne proziva što ste darovali 870 tisuća kuna za obnovu vrtića u Petrinji, njima je stvarno trebala pomoć. Apsolutno je neprihvatljivo da poklanjate milijune iz gradskog proračuna, dok istovremeno Sl. Brod ima tolike neriješene probleme. Brodskom gradonačelniku bi Sl. Brod i građani Sl. Broda trebali biti na prvom mjestu. Što se tiče drugog pitanja, niste mi odgovorili, nego ste prebacili lopticu na HDZ, a ja pitam vas je li istina da je HDZ odbio vašu ponudu, da s vašom političkom strankom stvore veliku koaliciju?", Kazala je Slavica Lemaić. 

"S obzirom na to da vi dobro surađujete s HDZ-om i da ste vi glasnogovornica u Gradskom vijeću HDZ-a u svim svojim priopćenjima. Mislim da imate informaciju od HDZ-a, tako da bi bilo nepotrebno da je bilo što pričam. Bojim se da bi nešto otišlo u krivom smjeru. Mislim da Brođani znaju tko je gradonačelnik i što je napravio za ovaj Grad", kazao je Duspara nakon čega je Lemaić tražila ispravak netočnog navoda. 

"Tvrdite da sam ja glasnogovornica HDZ-a, to nije točno. Svi dobro znamo da zahvaljujući HDZ-u 2005. godine ste postali gradonačelnik, zahvaljujući upravo HDZ-u. Ja sam odbila njihovu ponudu za dogradonačelnicu", kazala je Lemaić.

"Odbili ste jer ste znali da ne možete biti dogradonačelnica", kazao je Duspara i dodao "da vi ste htjeli biti gradonačelnica ispred HDZ-a a to je prejaka stranka.".

"Ne odbila sam jer imam svoje stavove", odgovorila je Lemaić. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.