SB Online

SDP bira novo vodstvo, pročitajte gdje sve možete glasati i za koga u BPŽ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: A.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | SDP bira novo vodstvo, pročitajte gdje sve možete glasati i za koga u BPŽ SB Online | SDP bira novo vodstvo, pročitajte gdje sve možete glasati i za koga u BPŽ

PRIJE 3 GODINE
TEKST: A.M.

Ako ste član SDP-a s plaćenom članarinom, sigurno niste uspjeli izbjeći silne poruke koje su vam pristizale proteklih dana jer danas SDP bira svoje novo vodstvo

U Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški izbori se provode 26.09.2020. u stranačkim prostorijama od 9 do 18 sati, osim u dva grada može se glasovati i u Bebrini, Bukovlju, Davoru, Starom Petrovom Selu, Novoj Kapeli, Donji Andrijevci, Garčinu, Gornji Bogićevci, Dragalić, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Beravci, Vrpolje u vremenu od 15 do 18 sati .

Članovi nenavedenih organizacija također mogu glasati na bilo kojem otvorenom biračkom mjestu u Republici Hrvatskoj uz predočenje osobne dokumentacije sa slikom koja dokazuje članstvo i plaćenu članarinu zaključno s 17.08.2020., odnosno danom stupanja na snagu Odluke o raspisivanju izbora.

Predsjednik ili predsjednica SDP-a se bira između pet kandidata, četiri kandidata i jednom kandidatkinjom:

- Mirela Ahmetović
- Peđa Grbin
- Željko Kolar
- Ranko Ostojić
- Marino Percan

Osim predsjednika, na licitaciji je oko 50-ak članova predsjedništva od kojih se bira njih 17. Kandidature su se podnosile po izbornim jedinicama od kojih naša županija pripada 4. područnoj jedinici uključujući Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku županiju. Izbor iz naše područne jedinice je sljedeći:

- Biljana Borzan
- Biljana Gaća
- Vinko Grgić
- Domagoj Hajduković
- Dragan Jovanić
- Marina Opačak Bilić
- Željko Sabo
- Stribor Valenta
- Mate Vukušić

Glasa se na nacionalnoj razini tako da je listić važeći tako da zaokružite samo jednog kandidata ili kandidatkinju do svih 17, bitno je da ne zaokružite više od 17. Kandidati će kasnije biti poredani prema broju osvojenih glasova i rodnom paritetu.

Osim predsjednika i predsjedništva Brodsko-posavski SDP-ovci biraju i članove Glavnog odbora stranke, također prema rodnom paritetu. Listić će biti važeći ako zaokružite muškarca i ženu, nevažeći je ako zaokružite dva muškarca ili dvije žene ili pak samo jednog člana bez obzira na spol, što je razlika od predsjedništva, tamo možete zaokružiti koga god želite ali je bitno da ne zaokružite više od 17 članova. Ponuđeni kandidati za Glavni odbor ispred Brodsko-posavske županije su:

- Anita Aračić Pačić
- Nebojša Bojić
- Ivan Dorić
- Goran Gavranić
- Dragan Kordić
- Martina Kraljević
- Veselko Kurtović
- Roberto Lujić
- Slavica Nikšić
- Davor Petrik
- Marijan Radić
- Željko Siladi

U ovim izborima SDP-ovcima želimo da se prestanu baviti sobom i konačno iznjedre politike koje će građanima ulijevati povjerenje. U svakom slučaju, sretno svima koji će sutrašnjim danom biti izabrani na neke od navedenih funkcija.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: