SB Online

Preminuo bivši ministar Šuker

PRIJE 3 TJEDNA
INDEX.HR
PRIKAZA: 474

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Preminuo bivši ministar Šuker SB Online | Preminuo bivši ministar Šuker

(FOTO: N1)

PRIJE 3 TJEDNA
INDEX.HR
PRIKAZA: 474

PREMINUO je Ivan Šuker, hrvatski političar i bivši ministar financija i potpredsjednik vlade, potvrđeno je za Index. Šuker je preminuo oko dva sata ujutro nakon kratke i teške bolesti.

Ivan Šuker rođen je u Livnu 1957. Na izborima 2000. postaje saborski zastupnik HDZ-a. Bio je članom Odbora za financije i državni proračun te član Odbora za lokalnu samoupravu.

Te godine je postao i čelnik Gradskog odbora HDZ- a te gradonačelnik Velike Gorice. Izabran je i u Predsjedništvo HDZ-a. Na unutarstranačkim izborima na VII. Općem saboru HDZ-a 2002. podržavao je Ivića Pašalića a ne Ivu Sanadera.

Pa ipak, na tom Saboru izabran je za potpredsjednika te stranke. Nakon izbora 2003. postaje ministar financija u vladi Ive Sanadera. Na toj dužnosti je ostao sve do 2008. Smijenila ga je Jadranka Kosor pri rekonstrukciji vlade u kojoj su otišla još tri ministra.

Na sjednici Predsjedništva stranke poručio joj je kako joj to „nikada neće oprostiti“. Naslijedila ga je Martina Dalić. Nakon odlaska s te dužnosti aktivirao je svoj saborski mandat.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.