SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Potpuno drugačija priča iz Slavonije: ‘Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam’

SB Online | Potpuno drugačija priča iz Slavonije: ‘Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam’ SB Online | Potpuno drugačija priča iz Slavonije: ‘Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam’

PRIJE 1 GODINU
TEKST: vijesti.hrt.hr/vijesti.hrt.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Iako često govorimo o iseljavanju iz Slavonije, ima i drukčijih priča o ostanku, pa čak i doseljavanju zbog posla. Otkrili smo ih u našičkom kraju. Ulaganjem u tamošnju industrijsku zonu osiguralo se otvaranje novih radnih mjesta, piše HRT.

Nikolina i Ivana već godinama rade u svjetski poznatoj farmaceutskoj tvrtci u Našicama, koja je bila i prvi stanovnik tamošnje industrijske zone.

“Dolazim iz Krapinskih toplica, tražila sam prvo posao u Zagrebu, ali srce me je dovelo u Našice. U Našicama mi je dobro, tu sam osam godina. Počela sam raditi u proizvodnji, nakon toga u kontroli kvalitete i sad sam u osiguranju kvalitete i jako sam zadovljna”, rekla je Nikolina Kerep, voditeljica osiguranja kvalitete.

“Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam. Posao je vrlo dinamičan. Nemam potrebe uopće odlazit iz Hrvatske ja sam prezadovljna, uvjeti su predobri”, rekla je Ivana Thes Lukačić, voditeljica odjela regulative.

Odlični uvjeti u industrijskoj zoni doveli su ovu obiteljsku tvrtku u Našice. Jedna su od tri hrvatske tvrtke koja ima certifikat američkog FDA-ja. Htjeli su doprinjeti razvoju ovog kraja u kojem imaju puno kooperanata.

“Svake godine otvaramo četiri do pet novih tržišta, to znači naravno i razvoj tvrtke, zapošljavanje, dogradnju pogona”, istaknuo je Andrija Lalić, direktor tvrtke.

Već su kupili novu česticu u zoni, za proširenje. A šire se i druge tvrtke.

“Mi našim gospodarstvenicima odnosno poduzetnicima koji kupuju građevinsku česticu dajemo potpuno komunalno opremljenu česticu po povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne uvjete, rekla je Magdalena Vidaković Gelenčir”, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav, Našice.

Zona se prostire na 65 hektara i ima 20-ak poslovnih subjekata koji zapošljavaju 400-injak radnika. U planu je i izgradnja Centra za poduzetnike.

“Taj centar, poduzetnički bi predstavljao po prvi puta u Našicama jednu start up poziciju za naše mlade poduzetnike”, istaknuo je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica.

I upravo je ta sinergija grada i njegovih poduzetnika recept za uspjeh koji će nadaju se, dovesti do novih zapošljavanja i gospodarskog oporavka ovog kraja.

(IZVOR: www.vijesti.hrt.hr)
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: