SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Policijska akcija po Slavoniji. Uhićen župan i tri policajaca

SB Online | Policijska akcija po Slavoniji. Uhićen župan i tri policajaca SB Online | Policijska akcija po Slavoniji. Uhićen župan i tri policajaca

PRIJE 1 GODINU
TEKST: index.hr/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija.

Privedeni su HDZ-ov župan Damir Dekanić i troje policajca, a uhićenja su, neslužbeno, povezana sprometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Istragu vodi PNUSKOK. Uz Dekanića uhićeni su, kako javlja24sata, policijski šef smjene koji je tada bio na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid.

Pijana nesreća koja je postala najveći misterij hrvatskog pravosuđa Od nesreće u kojoj je pijan sudjelovao HDZ-ov župan Vukovarsko-srijemske županije prošlo je gotovo godinu dana.Do danas nije bilo poznato tko je upravljao službenim automobilom, a u međuvremenu se u istragu nesreće uključio i USKOK koji o tijeku istrage nije obavijestio medije.

No iz današnjeg uhićenja čini se da je pijan nesreću, kako se i sumnjalo, izazvao upravo Dekanić. Iz uhićenja troje policajaca može se zaključiti kako je istragom utvrđeno da su prikrili stvarne informacije o nesreći.

Podsjetimo, nesreća se dogodila sredinom travnja prošle godine, a iako je u početku tvrdio da nije on upravljao vozilom, svjedoci koji tvrde da je te večeri njih skoro udario autom, ali i oni koji su se našli na mjestu nesreće, kažu da je upravo Dekanić bio za volanom. Rekli su i da je iz auta isteturao vidno pijan, a policija je kasnije izvijestila da je u krvi imao 1.44 promila alkohola.

Izvor:www.index.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: