SB Online

Pogledajte za što služi slika Franje Tuđmana

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: 034 portal
FOTO: 034 portal/ Pakrac.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Pogledajte za što služi slika Franje Tuđmana SB Online | Pogledajte za što služi slika Franje Tuđmana

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: 034 portal
FOTO: 034 portal/ Pakrac.hr

Nadrealna scena dolazi nam iz Pakraca, točnije njihove Gradske vijećnice, a u kojoj fotografija Franje Tuđmana ni manje ni više služi kao stativ za kameru.

Doznajemo kako se kamera za obavljanje videopoziva za vijećnike koji nisu fizički prisutni na sjednici i(li) kamera za izradu videozapisa već mjesecima nalazi na fotografiji prvog predsjednika i utemeljitelja Republike Hrvatske Franje Tuđmana, a na to mjesto je najvjerojatnije postavljena još u vrijeme korone. Koliko je kamera nakaradno postavljenja svjedoči i kabel koji gotovo pa dijagonalno prolazi ispod Franje Tuđmana, a što znači se u blizini ne nalazi utičnica ili je kabel kamere jednostavno prekratak.

Zbog čega se u Gradskoj vijećnici Grada Pakraca nije uspjelo iznaći neko efikasnije i oku ugodnije rješenje, a koje bi istiskivalo trošak u vidu tiple i šarafa, za sada ostaje nejasno. Kad se svemu doda da je u Pakracu na vlasti dominantni HDZ, a koji na Lokalnim izborima 2021. godine nije imao niti jednog protukandidata, stvar postaje bizarnija. Upravo je prije nekoliko dana u Gradskoj vijećnici održano predstavljanje Idejnog projekta spomen-obilježja logora Bučje, prilikom čega se kamera također nalazila na fotografiji Franje Tuđmana, a na kojem je uvodnu riječ održala požeško-slavonska županica Antonija Jozić (HDZ).

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: