SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Pogledajte za koliko vlasnik prodaje ovu kovanicu eura

SB Online | Pogledajte za koliko vlasnik prodaje ovu kovanicu eura SB Online | Pogledajte za koliko vlasnik prodaje ovu kovanicu eura

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: poslovni dnevnik
FOTO: Pixabay

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Radi se o prigodnom novčiću njemačkog grada Bremena. Novčić prikazuje gradsku vijećnicu u Bremenu i kip bremenskog Rolanda, simbole najmanjeg njemačkog grada države i dio svjetske kulturne baštine UNESCO-a, prenose Fenix magazin.

Posebna kovanica pojavila se 2010. godine u nakladi od 30 milijuna primjeraka, navodi portal “muenzen.eu”. Stranica također procjenjuje vrijednost kovanice na samo tri eura. Dakle, kako onda trgovac dolazi do svoje astronomske tražene cijene?

Prema procjenama stručnjaka, čak i najvrjedniji poznati novčić od dva eura “Grace Kelly” vrijedi tek nešto više od 3.000 eura. Može li cijena bremenske kovnice doista biti opravdana? Prema riječima vlasnika, da, jer on kaže da je to “monumentalna varijanta”. Umjesto uobičajene legure nikal-bakar-mjed, kovanica je izrađena od jednog metala pa je to čini “čistom”.

Ostale ponude na malim oglasima su maksimalno 450 eura ili po dogovoru. Čak i na službenim prodajnim mjestima, kao što je tvrtka za trgovanje kovanicama MDM, prigodni novčić možete nabaviti za samo 12,99 eura. I definitivno je blistavo čist i nije tako izgreban kao oni u malim oglasima.

Međutim, prema riječima vlasnika, njegova je kovanica od 2 eura jedinstvena. “Do sada nije pronađen nijedan drugi primjerak, tako opisuje jedinstvenu ponudu na platformi”, stoji u oglasu.

Izvor:www.poslovni.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: