SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Podignuta optužnica protiv gradonačelnika Mirka Duspare i Grada Slavonskog Broda

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: SBOnline
FOTO: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Podignuta optužnica protiv gradonačelnika Mirka Duspare i Grada Slavonskog Broda SB Online | Podignuta optužnica protiv gradonačelnika Mirka Duspare i Grada Slavonskog Broda

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: SBOnline
FOTO: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Višemjesečnim novinarskim istraživanjem uspjeli smo doći do vjerodostojne dokumentacije vezane za (ne)legalno građenje građevina namjene autokampa na lokaciji sv. Antun u Korčuli koje su uz pravomoćna rješenja Državnog inspektorata i plaćanja novčanih kazni rezultirala i podizanjem optužnog prijedloga protiv Grada Slavonskog Broda i gradonačelnika Mirka Duspare.

Prije nešto više od mjesec dana, točnije 20. 10. 2023. godine dobili smo odgovor na naš upit iz Državnog inspektorata da je Građevinska inspekcija Područnog ureda Split – Ispostava Ploče podnijela optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz odredbe čl. 162. st. 1 točka 3 Zakona o gradnji.

Tragom navedene informacije poslali smo upit mjesno nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku i od kojeg smo 10. 11. 2023. godine dobili traženi odgovor.

-u odgovoru na Vaš upit od 10. studenog 2023. ovim putem Vas obavještavamo da je 25. listopada 2023. podnesen Općinskim sudom u Dubrovniku, Stalnoj službi u Korčuli optužni prijedlog protiv okrivljenika Mirka Duspare i Grada Slavonskog Broda zbog prekršaja iz čl. 162. st. 3. Zakona o gradnji – navodi se u odgovoru kojeg potpisuje glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković.

Dosta je toga zanimljivoga oko „famoznog“ autokampa na lokaciji sv. Antun u Korčuli za koji, koliko se i iz druge dokumentacije može vidjeti, svoj pravorijek daju pravosudne institucije kojima se u svakom slučaju treba vjerovati. Zbog svih, teško je nabrojati, radnji, izgradnji, dogradnji, uređenja, preuređenja i rušenja osiromašuje proračun grada Slavonskog Broda, a financijska sredstva se isplaćuju na pomalo zanimljiv način uvijek istim tvrtkama koje su usko rodbinski povezane s čelnim ljudima grada Slavonskog Broda o čemu ćemo u nastavku pisati po dovršetku analize koju obrađuju stručne i kompetentne osobe kako iz različitih područja.

Za napomenuti je da bi prema Optužnom prijedlogu grad Slavonski Brod mogao snositi dodatne financijske kazne opisane u čl. 162. st. 1 točka 3 Zakona o gradnji koji jasno propisuje

„Novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 do 150.000,00 kuna (preračunato u eure) kaznit će se za prekršaj pravna osoba u svojstvu investitora ako pristupi građenju bez pravomoćne, odnosno izvršne građevinske dozvole ili ne gradi u skladu s tom dozvolom“.

Oko svega, ali isključivo s vjerodostojnom dokumentacijom i angažmanom tvrtki Monika j.d.o.o. i Ingart d.o.o. koje su u cijeloj ovoj priči nezaobilazne, nastavit ćemo ovu interesantnu priču.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.