SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Pobjednik Kutjevo Sommelierʼs Choice 2023 Matej Grbac

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: Kutjevo d.d.
FOTO: Kutjevo d.d.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Pobjednik Kutjevo Sommelierʼs Choice 2023 Matej Grbac SB Online | Pobjednik Kutjevo Sommelierʼs Choice 2023 Matej Grbac

PRIJE 6 MJESECI
TEKST: Kutjevo d.d.
FOTO: Kutjevo d.d.

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U srcu hrvatskog vinskog svijeta, vinarija Kutjevo je bila domaćin spektakularnog događaja koji je privukao pozornost svih ljubitelja vina i stručnjaka iz cijele zemlje. Veliko finale prvog izdanja Kutjevo Sommelier's Choice-a, održano 28. i 29. listopada u vinariji Kutjevo.


Sudjelovalo je 20 finalista od preko 300 prijavljenih kandidata iz četiri hrvatske regije, a iz svake regije prošlo je pet najboljih, odabranih nakon zahtjevnih regionalnih natjecanja. Ovo nije samo natjecanje već i prilika stručnjacima da pokažu svoje nevjerojatno raznovrsno znanje i strast prema hrvatskim vinima.


Svečano finale je okupilo vrhunske barmane, konobare i strastvene ljubitelje vina, koji su, poput pravih entuzijasta, očarali sve prisutne svojim nepogrešivim okusom i strašću prema vinu. Ovaj događaj predstavlja priliku za promociju najboljih hrvatskih vina i istinske strasti koja stoji iza svake butelje.


Pobjednik Kutjevo Sommelier's Choice-a 2023. je konobar Matej Grbac iz prestižne istarske boutique vinarije. Drugo mjesto je osvojio konobar Davor Jakulj iz kaštelanskog restorana Spinnaker, a treće mjesto pripalo je Tini Opalić iz Zagreba.
„Ovim putem bih prvenstveno istaknuo važnost događanja poput Kutjevo Sommelier's Choice natjecanja za sommeliersku struku i osvještavanje šire publike o svijetu vina. Osobno mi je natjecanje proširilo vidike, donijelo nova znanja, te doprinijelo daljnjem osobnom razvoju. Zahvaljujem timu iz vinarije Kutjevo na cjelokupnoj organizaciji, kolegama na dobrom društvu i mentorima na kvalitetnoj pripremi.“ Izjavio je pobjednik natjecanja, Matej Grbac.
Pobjednik je uz posebni poklon Trezorskog zapisa koje je istaknuta vinarija pripremila dobio i vrijednu novčanu nagradu od 2000€ i financiran tečaj prve razine Hrvatskog sommelier kluba.
Stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka, bio je ključna karika ovog prestižnog događaja. Sommelier s bogatim iskustvom, Darko Lugarić, vinski publicist Saša Špiranec, vlasnik renomiranog vinskog bara, Dado Tašner, te enologinja vinarije Kutjevo, Zrinka Vinković Jergović, zajedno su činili žiri koji je imao zadatak ocjenjivati tehničke vještine, prepoznavanje vina i ispravljanje vinske karte sudionika.
Osim njih, na natjecanju se pojavio i poznati baremen Saša Lovrenščak, čije je prisustvo dodatno obogatilo iskustvo natjecatelja. Saša je finalistima predstavio razne koktele temeljene na aromatiziranom piću Traubi, unoseći jedinstvenu dimenziju u svijet vinske degustacije.
Kutjevo Sommelier's Choice je manifestacija koja širi horizonte i promovira kulturu hrane i vina u Hrvatskoj, ostavljajući dubok dojam na ljubitelje vina i vinsku industriju te potičući svijest o bogatstvu ovog predivnog svijeta.

 

 

 

 

 

 

 
 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.