SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

PITAMO SE IMA LI OVAKVO NEŠTO I KOD NAS? Načelnik Otoka u gradski HDZ postavio svog sina, nećaka, bratića, kumove i razne rođake. I to je tek početak

PRIJE 2 GODINE
TEKST: 034portal/ D.Hedl/Telegram.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | PITAMO SE IMA LI OVAKVO NEŠTO I KOD NAS? Načelnik Otoka u gradski HDZ postavio svog sina, nećaka, bratića, kumove i razne rođake. I to je tek početak SB Online | PITAMO SE IMA LI OVAKVO NEŠTO I KOD NAS? Načelnik Otoka u gradski HDZ postavio svog sina, nećaka, bratića, kumove i razne rođake. I to je tek početak

PRIJE 2 GODINE
TEKST: 034portal/ D.Hedl/Telegram.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prema pisanju Telegrama, načelnik Otoka u gradski HDZ postavio svog sina, nećaka, bratića, kumove i mnoge druge rođake. Mi se pitamo ima li takvo što u našoj lijepoj Požegi?

Cijeli Telegramov članak o zanimljivoj priči načelnika grada Otoka prenosimo vam u nastavku...

U raznim prigodama, bezbroj puta, mnogi članovi HDZ-a govorili su kako je njihova stranka jedna velika obitelj. Bianca Matković, tada saborska zastupnica, u prosincu 2010. izjavila je primjerice: ”Nisam primijetila da sam neželjena među HDZ-ovcima, mi smo svi jedna velika obitelj”.

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u studenom 2011., u Zadru je ustvrdila: ”Jedna smo velika obitelj HDZ-a koja će ponovno doći do pobjede”. U ožujku prošle godine Milijan Brkić, pak, na svom je Facebook profilu napisao: ”Mi smo jedna velika politička obitelj unutar koje ima i drugačijih razmišljanja, no svima nama ispred svega mora biti dobrobit HDZ-a, našeg naroda i Hrvatske!”.

Gradonačelnik metaforu proveo u praksi

Moglo bi se nabrajati unedogled. Ali ono što su metaforički izjavljivali mnogi istaknuti članovi HDZ-a u praksi je proveo Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, saborski zastupnik i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, Krunoslava Katičića. U Gradskoj organizaciji HDZ-a Otoka, na čijem je čelu također Josip Šarić, na neki način, svi su uistinu velika obitelj.

Član gradskog odbora je Branimir Šarić, sin predsjednika Gradskog odbora HDZ Otoka, gradonačelnika Šarića. Šarić junior zaposlen je u PIK-u Vinkovci plus, a nadređen mu je Kristijan Čolaković, suprug ravnateljice Razvojne agencije Otok, Marije Čolaković.

Tomislav Šarić, pak, nećak je gradonačelnika Josipa Šarića i obnaša funkciju tajnika Gradskog odbora HDZ-a Otok. Zaposlen je u Biološko-edukacijskom centru Virovi, kojim upravlja Grad Otok. Član Gradskog odbora HDZ-a Otoka je i Mirko Martinović, zaposlenik gradske uprave, tajnik gradskog vijeća Grada Otoka, inače bratić Josipa Šarića.

Tu su i članovi njegove šire obitelji

Član gradskog odbora HDZ-a je i Toni Topčić, vjenčani kum Branimira Šarića (gradonačelnikova sina). I on je zaposlen u Biološko-edukacijskom centru Virovi (kojim, rekli smo, upravlja Grad Otok), kao voditelj službe za nabavu i tehničku službu. Kad smo već kod kumova tu je i Dinko Spajić, vjenčani kum gradonačelnika i predsjednika otočkog HDZ-a, Josipa Šarića. On, Spajić, zaposlenik je Carinske uprave.

Još jedan član Šarićeve šire obitelji, ujedno i član Gradskog odbora HDZ-a Otoka je Tomo Babić, također zaposlen u Carini. Babić je ujedno i gradski vijećnik HDZ-a.

Članovi Gradskog odbora su i Marko Vuković i Marijana Vuković, sin i majka, a još dvoje članova ”velike obitelji” u Gradskom odboru su Marko Novoselac, vijećnik u županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije, inače voditelj Službe veterinarske inspekcije Državnog inspektorata, te njegova nećakinja, Agneza Novoselac, zaposlena u gradskoj upravi Otoka na neodređeno vrijeme, kao viša referentica za poslove Ureda gradonačelnika i opće poslove.

Poznat iz afere o kojoj je Telegram pisao

Rodbinski su povezana još dvojica članova Gradskog odbora HDZ-a Otoka. Franjo i Luka Mareljić. Supruga Franje Mareljića zaposlena je u Poduzetničkom inkubatoru, kojim upravlja Grad Otok. Luka Mareljić, pak, uz to što je kum spomenutog Tome Babića (člana Gradskog odbora HDZ-a i gradskog vijećnika), uspio je uhljebiti sestru u gradskoj upravi Garada Otoka. a majku u programu pomoći starijim osobama Zaželi, kojeg putem Ministarstva regionalnog razvoja financira Grad Otok.

Mareljićev otac, zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta, poznat je iz afere analize vode u Komletincima (čemu je Telegram pisao), mjestu kraj Otoka, čiji su stanovnici godinama pili vodu u kojoj je bilo značajno više arsena od gornje dopuštene granice.

Supruga člana Gradskog odbora HDZ-a Mile MatanovićaRužica Matanović zaposlena je u Gradskoj upravi, a Ana Perković, uz već spomenutu majku člana Gradskog odbora Luke Mareljića, zaposlena je u programu pomoći starijim osobama Zaželi. A voditeljica programa Zaželi, također članica GO HDZ-a Otok, je Kristina Lukić, čiji je otac predsjednik lokalne udruge umirovljenika.

Na funkciji je dugo, više od 30 godina

Član Gradskog odbora HDZ-a Otoka je i Marko Spajić, viši referent za poljoprivredu i gospodarstvo u gradskoj upravi Otok, čija je sestra Martina zaposlena u vrtiću u Otok, čiji je osnivač Grad Otok. Spajić je, inače, u Otoku poznat po proizvodnji kulena i kobasica.

A kad smo već kod kulena i kobasica, član Gradskog odbora HDZ-a je i Josip Varga, zvani Kulen, šef lokalnog stožera civilne zaštite, poznat iz afere o kojoj je također pisao Telegram, kada je, zajedno sa svojim sinom, priveden zbog obiteljskog nasilja, jer su fizički napali Varginu suprugu i svećenika iz Slakovaca.

Inače, glava velike HDZ-ove obitelji u Otoku, Josip Šarić, saborski zastupnik, gradonačelnik Otoka, predsjednik tamošnjeg Gradskog odbora HDZ-a i pomoćnik glavnog tajnika te stranke, na lokalnim izborima ove godine osmi je put izabran za gradonačelnika. On je na čelu Otoka od prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj, 1990., dakle već više od 30 godina.

(IZVOR: www.telegram.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: