SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Prema istraživanju ovako je trenutačno stanje u V. našoj izbornoj jedinici

SB Online | Prema istraživanju ovako je trenutačno stanje u V. našoj izbornoj jedinici SB Online | Prema istraživanju ovako je trenutačno stanje u V. našoj izbornoj jedinici

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: HRT
FOTO: hkv.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Za 10 dana u 5. izbornoj jedinici koja obuhvaća tri slavonske županije te istočni dio Sisačko-moslavačke natjecat će se ukupno 15 lista.

Samo četiri, prema Hrejtingu, ulaze u Sabor.

Pod broj jedan to je HDZ-ova koalicija koja ima 36,4%. Petina glasova na istoku zemlje odlazi SDP-ovim Rijekama pravde, odnosno 20,1%. Domovinski pokret i partneri sa 15,9% su treći izbor Slavonaca. Mostova koalicija jedina još prelazi prag i imaju 5,8%.

S obzirom na statističku pogrešku ankete, iz borbe za mandat ne treba potpuno isključiti ni savez Umirovljenici zajedno s 3,8%, ali ni Možemo! iako su trenutačno na 2,3%.

Neodlučnih je 12,2%.

Računica pokazuje da u 5. izbornoj jedinici 14 mandata uzimaju samo četiri liste. Najviše HDZ-ova koja bi iz Slavonije u Zagreb poslala 7 zastupnika. SDP-ova 3, a isto tako i Domovinskog pokreta. Zadnji je mandat iz pete izborne jedinice Mostov, točnije njegovih saveznika Suverenista.

Izvor:www.vijesti.hrt.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: